Hakında Bilgiler

BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ HAKKINDA BİLGİLER
VARNA TIP ÜNİVERSİTESİ
Eğitim Bugarcadır.
1-Tıp Fakültesi
2-Diş Hekimliği Fakültesi
3-Kamu Sağlığı Fakültesi
TIP Hazırlık sınıfı 5.000 Euro Lisans 6.000 Euro
DİŞ HEKİMLİĞİ Hazırlık sınıfı 5.000 Euro Lisans 7.000 Euro
Yurt Öğrenci yurtları üniversite kampüsüne çok yakın bir alanda kurulmuştur. Yabancı öğrencilerin yerleştiği odalarda mutfak, banyo, wc bulunmaktadır. Yurtlarda oda ücreti aylık 50-55 Euro civarındadır. Öğrencilerin üniversite yemekhanesinde günlük yemek masrafları 5 Euro civarındadır.Yemekhane öğrenci yurtlarına yakın mesafededir.
Vana Tıp Üniversitesine bağlı Varna ,Shumen ve Dobriçte tıp kolejleri vardır.
Varna Tıp Üniversitesi Türkiyeden Bursa Uludağ ve Edirne Trakya Üniversiteleriyle ortak bir çalışma içindedir.
Varna Tıp Üniversitesinin Anlaşmalı olduğu Üniversiteler:
1."Aristotle University of Thessaloniki, Greece 2"Uludag" University of Bursa, Turkey 3."GAZI" University - Ankara, Turkey 4.Trakya University of Edrine, Turkey 5.Cyril and Methodius University in Skopje, Republic of Macedonia 6.Universite de Bruxelles- Belgium 7.Universite de Franche Comte Besancon, France 8.Bergen University - Norway 9.University of Maastricht - the Netherlands 10.Medical University-Hanover - Germany 11.Marburg University-Germany 12.Koln University - Germany 13.Medical University in Ljubljana, Slovenia 14.Medical University in Iyasi, Romania 15.Lund University, Sweden 16.University in Nant, France 17.University of Montral, Canada 18.University in Kishinev, Moldova 19."Inselspital University Hospital" - Bern, Switzerland

VARNA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Bulgarca Bölümler1-Otomasyon, Enformasyon ve Yönetim Tekniği Mühendisliği 2-Güverte 3-Deniz Ulaştırma Teknolojisi ve İşletme Mühendisliği 4-Makine İnşaat ve Donanıim Mühendisliği 5-Ulaştırma Tekniği ve Teknolojisi Mühendisliği 6-Isı Teknik Mühendisliği 7-Elektrik Mühendisliği 8-Elektro-Enerji ve Elektro-Donanım Mühendisliği 9-Dizayn Mühendisliği 10-Endüstri İşletmeciliği Mühendisliği 11-Ekoloji,Çevre ve Deniz Koruma Mühendisliği
İngilizce Bölümler 1-Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi Mühendisliği 2-Elektronik Mühendisliği 3-Gemi İnşaat ve Deniz Tekniği Mühendisliği 4-Uzak Yol Gemi Kaptanlığı 5-İşletme Mühendisliği 6-Avrupa Birliği Uluslararası Sosyal İlişkiler ( Sosyal Management )
Bulgarca Öğrenim Harçları
Lisans
4 Yıl
Örgün Öğretim
2500 Euro
Lisans
5 Yıl
Açık Öğretim
1500 Euro
Yüksek Lisans
1.5 Yıl
Örgün Öğretim
2500 Euro
Yüksek Lisans
1.5 Yıl
Açık Öğretim
1500 Euro
Doktora
3 Yıl
Örgün Öğretim
3000 Euro
Doktora
4 Yıl
Açık Öğretim
1500 Euro
Hazırlık Sınıfı
1 Yıl
Örgün Öğretim
2000 Euro
Eğer öğrenci Bulgarca biliyorsa muafiyet sınavını vererek doğrudan 1.sınıfa kayıt yaptırabilir. Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığına sahip kişiler Bulgarca öğretimde harçların yarısını öderler.
İngilizce Öğrenim Harçları
Hazırlık Sınıfı
1 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Lisans
4 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Yüksek Lisans
1.5 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Doktora
3 Yıl
Örgün Öğretim
4000 Euro
Eğer öğrenci İngilizce biliyorsa muafiyet sınavını vererek doğrudan 1.sınıfa kayıt yaptırabilir. Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığına sahip kişiler İngilizce öğretimde 1000 Euro burs hakkına sahiptirler.

BURGAZ ÜNİVERSİTESİ
1 -Petro-Kimya Mühendisliği 2 -Çevre ve Ekoloji Mühendisliği 3 -Business Management (İşletme)
Öğrenim Harçları
Burgaz Üniversitesinde aşağıdaki derece ve sürede eğitim verilmektedir.
İngilizce Öğrenim Harçları
Hazırlık Sınıfı
1 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Lisans
4 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığına sahip kişiler İngilizce öğretimde 1000 Euro burs hakkına sahiptirler.
Kampus Hakkında 189.000 m2 lik yeşil alana sahip olan Varna Teknik Üniversitesi kampüsünde : 11 fakülte binası 1 rektörlük binası yemekhanesi spor salonları kütüphaneleri laboratuvarları öğrenci cafeteryaları internet cafeleri sağlık hizmet binası bulunmaktadır. Kampüs içinde Türk lokantasında öğrenciler istedikleri yemeği uygun fiyata yeme imkanına sahiptir .

SOFYA YÜKSEK İNŞAAT VE YÜKSEK MİMARLIK VE JEODEZİ ÜNİVERSİTESİ
FAKÜLTELER: 1- Mimarlık Fakültesi 2- İnşaat Fakültesi 3- Hidroteknik Fakültesi 4- Yeraltı Bilimi Fakültesi 5- Ulaşım Mühendisliği fakülteleri bulunmaktadır.Bu fakülteler bünyesinde şu bölümlerde eğitim verilmektedir. 1- Mimarlık 2- Kentleşme, 3- İnşaat Mühendisliği 4- Hidrolik Mühendisliği ( Hidrolik yapı, sulama ve kuraklık ) 5- Su Kaynakları 6- Ulaşım Mühendisliği 7- Jeodezi Mühendisliği
Eğitim: İngilizce.
Öğrenim Harçları:
Hazırlık Sınıfı
1 Yıl
Örgün Öğretim
4000 Euro
Lisans
5 Yıl
Örgün Öğretim
4000 Euro
Kampus Hakkında
Kampus; 7 bina, 90 oditoryum, 36 laboratuar, 3 spor sahası,5.000 kişilik yemekhaneye, 5 kantin, 800 koltuklu modern donatılmış Bulgaristan’ın en büyük konferans salonuna ve zengin içerikli kütüphaneye sahiptir. Yurtlar 2675 yatak bulunmaktadır. Boş vakitler için Karadeniz sahili ve Rila dağları etkinlikleri vardır. Öğrenci organizastonları; IACES ( Uluslar arası Mühendislik Birliği), EASA ( Öğrenci Mimarlık Birliği), IGSM ( Uluslar arası Arazi Mühendisliği Öğrencileri Birliği ), AEGEE ( AB Öğrenci Birliği Komitesi ) . Öğrenci Birliği öğrenci haklarını Üniversite idaresine savunur.

INTERNATİONAL BULGARİA UNİVERSİTY

Dobrich’in merkezinde 1992 yılında kurulmuş olup, 4.647 metrekare alan üzerinde bini aşkın sıraları olan en az 30 kişinin oturabileceği geniş sınıfları vardır. Her sınıf internet erişimine sahiptir.Her katta bilgisayar laboratuarı ve ilk katta kütüphane ve fotokopi merkezi vardır. Okulun, 80 bilgisayarı, 15 yazıcısı, fotokopisi, yazılım programları (Clock ve Fidelio), restoran işletme yazılımları ve işletim ile ilgili diğer yazılımlarla donanımlı 3 bilgisayar sınıfı vardır.


1 - Uluslararası Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği 2 - Uluslararası İşletme ve Yönetimi 3 - İşletme Bilişim Teknolojileri
Eğitim: İngilizce Ücreti: 3.500 euro
Kampus Hakkında Bulgaria İnternational Academy(Uluslararası Albena Yüksekokulu),Dobrich’in merkezinde 1992 yılında kurulmuş olup, 4.647 metrekare alan üzerinde bini aşkın sıraları olan en az 30 kişinin oturabileceği geniş sınıfları vardır. Her sınıf internet erişimine sahiptir.Her katta bilgisayar laboratuarı ve ilk katta kütüphane ve fotokopi merkezi vardır. Okulun, 80 bilgisayarı, 15 yazıcısı, fotokopisi, yazılım programları (Clock ve Fidelio), restoran işletme yazılımları ve işletim ile ilgili diğer yazılımlarla donanımlı 3 bilgisayar sınıfı vardır. Özel rampa ve merdivenleri engelli insanlar için idealdir. Bulgaria International Academy ülkedeki birkaç sayılı yüksek okuldan biri sayılıp kendi eğitim çalışmalarını yürütmektedir. Konukseverlik yönetimindeki öğrenciler, 3.kattaki Albena restoranlarında pratik bir eğitim almaktadırlar. Restorantın mutfağı da öğrenci etkinlikleri için kullanılmaktadır. Yemek salonu 150-200 kişiliktir. Mutfak, yemek salonu ve barları ile öğrencilerin işlerinin inceliklerini öğrenmeleri için gerçek bir ortam yaratılmıştır. Albena restorantının yanı sıra, yazın Albena tatil köyünde ve Dobrich’teki tiyatrosunda bazı eğlence ve etkinlikler düzenlenmektedir. (2 restoran, kokteyl bar, barbekü, 10 otel odası ve 2000 kişilik tiyatro etkinlikleri). Yaz tiyatrosu, okuldan yaklaşık 5 dakika uzaklıkta, şehir parkının içinde ve 6000 metrekare alana sahip bir alana kurulmuştur.Kolej 2002 yılında, Dobrich belediyesi ile imzaladığı 25 yıllık bir sözleşmeden sonra etkinliklerini düzenlemiştir. Pazarlama ve turizm bölümlerinde staj yapmak isteyenler için mükemmel bir yer olduğu ispatlanmıştır. Tiyatro etkinlikleri, öğrenciler tarafından çeşitli özel günler (parti,disko, konser,vb) için kullanılmaktadır.

BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERDE KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:
1. Lise diplomasının noter tasdikli 2(iki) sureti veya lise diplomasının henüz okul tarafından hazır edilmemiş olması halinde mezun olunan liseden alınacak yeni tarihli 2(iki) adet mezuniyet belgesi.(Bulgarcaya tercüme olacak.)
2. Öğrencinin mezun olduğu liseden, Lise1, Lise2 ve Lise3 sınıf ders notlarını da belirtir nitelikte, tüm dönemleri gösterir şekilde alacağı bir(1) adet transkript (ders ve not çizelgesi) belgesi.(Bulgarcaya tercüme olacak.)
3. Öğrencinin mezun olduğu okuldan Üniversite okumasında sakınca yoktur ibaresi yazılı referans mektubu.(Bulgarcaya tercüme olacak) Ek-4
4. Öğrencinin, hali hazırda ikamet etmekte olduğu köy ya da mahalle muhtarlığından yeni tarihli olarak alacağı iki(2) adet ikametgah senedi.(Bulgarcaya tercüme olacak)
5. Öğrenci adayına ait dört (4) adet mahalle muhtarlığından alınmış nüfus cüzdanı sureti.(Nüfus cüzdan fotokopisi kabul edilmeyecektir.)
6. Yasa ve yönetmeliklere uygun, renkli gözlük kullanılmaksızın, arka fon beyaz olarak, cepheden , 4,5x6 cm ebadında çektirilmiş onaltı(16) adet vesikalık, 4 adet biometrik fotoğraf.
7. Öğrenci adayının, üniversiteye kayıt için başvuru tarihinden geriye doğru son bir ayı geçmeyecek şekilde, tam teşekküllü bir hastaneden veya sağlık ocağından alınmış sağlık raporu bulunmalıdır. Üniversiteye girmesinde sakınca yoktur ibaresi yer almalıdır.(Bulgarcaya tercüme olacak)
8. Başvurduğu yıla ait öğrenci adayının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuç belgesi örneği.
9. Öğrenci adayının,mümkünse süresi beş(5) yıl veya en az 2(iki) yıl geçerli pasaporta sahip bulunması gerekmektedir. Pasaportun sayfa örneklerinin(1-2-3-4 .ve 60.sayfalarının, süre uzatım sayfası da dahil.)çifte vatandaşlığa sahip öğrenci adaylarının ise her iki pasaportun sayfa örneklerinin fotokopisini vermesi gerekmektedir. 10. Öğrenci adayı velisinin, öğrencinin eğitimi süresince masraflarını karşılanacağına dair
EK-2 şekline uygun olarak noterden düzenleyeceği taahhütname.(Bulgarcaya tercüme olacak)
11. Öğrenci adayının kayıt başvurusu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Konsolosluk ve sair resmi dairelerce yürütülecek işlerinin takibi için, öğrenci adayının 18 yaşından küçük olması halinde velisi, aksi halde öğrenci adayının kendisi tarafından EK-3 şekline uygun olarak noterden düzenlenecek vekaletname.(Bulgarcaya tercüme olacak)
12. Öğrenci adayı tarafından temin edilmesi gerekli yukarıda sayılan tüm belgelerin Bulgarca çevirisinin de yaptırılması gerekmektedir. Belgelerin, yeminli tercüman aracılığı ile Bulgarca çevirisinin yapılarak, noterden tasdiklenmesi ve işbu noterin bulunduğu yerdeki Valilik ya da Kaymakamlık tarafından verilecek Apostil şerhi ile birlikte hazır edilmesi gerekmektedir. Öğrenci adayı, söz konusu belgelerin Bulgarcaya çevirisini kendisi yaptırabileceği gibi, merkez ofisin anlaşmalı tercüme bürosundan da yararlanabilir.
13. 18 yaşından büyük olan öğrencilerden; savcılıktan temin edecekleri "Sabıka Kaydı Belgesi" istenmektedir.
14. 1988 ve daha yukarı doğumlu erkek öğrenciler bağlı bulundukları şubelerinden "Askerlik Durum Belgesi" temin etmeleri gerekmektedir.
DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZhttp://www.bulgaristanegitim.com.tr/
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com