SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DÜNYA SIRALAMASI

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DÜNYA SIRALAMASI
Dünya sıralamasında ilk 500′deki Üniversiteler
Her yıl yapılan dünyanın en iyi üniversiteleri seçiminde Harvard Üniversitesi 8. yılında da birinci olurken, Çin’deki üniversitelerin yüksek performansı dikkat çekti. Bulgaristan’dan ise listeye giren üniversite olmadı.

2003 yılından bu yana Şanghay Ciao Tong Üniversitesi’ne bağlı bir merkezin yaptığı araştırmada, bu yıl ABD ilk 10′a 8, ilk 100′e ise 54 üniversitesini sokarak, listenin en iddialı ülkesi oldu.

Harvard Üniversitesi’nden sonra ABD’den ilk 10′a giren üniversiteler Berkeley, Stanford, MassachusettsTeknolojiEnstitüsü, California Teknoloji Enstitüsü, Princeton, Columbia ve Chicago üniversiteleri olarak sıralanırken, ABD’nin prestijli okullarından biri olan Yale Üniversitesi de listede 11. oldu.

İngiltere’nin Cambridge ve Oxford üniversiteleri, sıralamada ilk 10′da yerini aldı, fakat önceki yıllarda sıralamada 40 üniversiteye sahip olan İngiltere, bu yıl sıralamamaya 38 üniversite sokabildi.

Şangay Ciao Tong Üniversitesi, 2004 yılında listeye 16 üniversite sokabilen Çin’in bu sayıyı 2010 yılında 34′e çıkardığını açıklayarak, Asya’da yüksek öğrenim alanındaki gelişmenin altını çizdi.

Çin’in ilk 200′e giren üniversiteleri Pekin, Çinghua ve Çin Hong Kong Üniversitesi olurken, Tayvan’daki Ulusal Tayvan Üniversitesi de listede yerini aldı.

Araştırmada kriter olarak, Nobel ödülü kazanan mezun ve akademisyen sayısına, adı çokça geçen araştırmaların sayısına, ileri gelen dergilerde basılan ve yayımlanan makale sayısına, enstitünün büyüklüğüne oranla kişi başına düşen verim göz önünde bulundurulurken, liste daha çok bilimsel araştırma başarılarına odaklanıyor.

Asya’daki en yüksek başarıyı gösteren 2 üniversite 20. sırada Tokyo Üniversitesi ve 24. sırada Kyoto Üniversitesi olurken, Japonya’nın genel sıralamadaki başarısı önceki yıla oranla düştü; geçen yıl listeye 31 üniversite sokan Japonya, bu yıl sadece 25 üniversiteyle temsil edildi.

Avustralya’dan ise Ulusal Avustralya Üniversitesi 59. sırada yer alırken, geçen yıl 75. sırada olan Melbourne Üniversitesi Elizabeth Blackburn adlı mezunun 2009′da Fizyoloji ve Tıp dalında Nobel Ödülü almasıyla bu yıl 62. sıraya yükseldi.

Ortadoğu ülkeleri de 2010 sıralamasında ilerleme gösterdi. Suudi Arabistan ilk 500′e 2 üniversiteyle dahil oldu. Listeye giren Suudi üniversiteleri, Kral Suud Üniversitesi ve Kral Fahd Suudi Arabistan Petrol ve Maden Üniversitesi olarak sıralandı
Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS

Sofya Teknik Üniversitesi Sliven Kampüsü

Sofya Teknik Üniversitesi 1945 yilinda Devlet Teknik Universitesi olarak kurulmusdur. Kurulduğu tarihten itibaren Bulgaristan’ın en büyük teknik üniversitesidir. 1945 - 1990 yılları döneminde Avrupa’nın ilk 20 teknik üniversiteleri arasında yer almıştır .Sofya Teknik Üniversitesi Sliven kampüsü 01.09.1986 yılında bakanlar kurulu onayı ile kurulmusdur.Sofya Teknik Üniversitesi Sliven kampüsünün Bulgaristan açısından önemi büyükdür.İlk Modern araba üretimi ve dizaynı Sliven mühendislik fakültesinde gercekleşmiştir.Slivenin nüfusu 120.000 civarındadır.Sliven Bulgaristan açısından kültürel ,tarihi, coğrafi eğitim açısından önemli bir yere sahiptir.

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SLİVEN KAMPUSU BÖLÜMLER LİSANS

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE)
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (COMPUTER SCIENCE) (İNGİLİZCE)
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
ISI TEKNİĞİ
ELEKTRONİK
OTOMASYON

YÜKSEK LİSANS

COMPUTER BUSSINESS INFORMATION ENGLISH
TRANSPORT
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
ISI TEKNİĞİ
ELEKTRONİK
OTOMASYON


Nerede kalacagim?
Okullarin yurt imkani mevcuttur. Yurt ucretleri 20 Eurodan baslayip 40 Euroya kadar yurduna gore degismektedir. Yurtlarin genel durumu pekiyi degildir. Bu nedenle bazi ogrenciler kira tutmaktadirlar. Kira ucretleri esyali evler icin yaklasik 150 Euro (3 kisilik) civarindadir . Bulgaristana gelen ogrenciler yurdu begenmedigi takdirde kira icin yardim edilir.

Aylik giderim ne olur?
Barinma ucreti dahil ortalama Silivende yaklasik 200 Euro gideriniz olur. Ayrica 1 yılda bir oturum izni icin 250 Euro verilmektedir. Gelenlerin yaklasik Turkiyedekinden daha az masraflari oluR
Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURTLARI

Sofya Teknik Üniversitesi, Bulgaristan'ın, 60 yıldır mühendislik alanında eğitim veren en prestijli üniversitelerinden biri olup başkent Sofya'da bulunmaktadır.

Sofya Teknik Üniversitesi Alt Başlıkları

Üniversite Hakkında

Fakülte ve Bölümler

İngilizce Eğitim Yapılan Bölümler

Eğitim ve Sosyal İmkanlar

Başvuru ve Kayıt İçin Aranan Şartlar

Üniversite Bölüm Ücretleri

Üniversite Yurt İmkanları ve Ücretleri

Üniversite İletişim Bilgileri

Fotoğraf Galerisi


Sofya Teknik Üniversitesi Hakkında

Sofya Teknik Üniversitesi, Mühendislik alanında eğitim veren Bulgaristan'ın en büyük üniversitesidir. 60 yıllık tecrübesi ile Bulgaristan'ın ekonomisine katkıda bulunan 75.000 fazla uzmana eğitim verdi, aynı zamanda ülkenin diğer üniversitelerinde öğretmenlik yapan öğretim görevlileri yetiştirdi. Öğrencileri ve eğitim görevlilileri Siemens, Ericcson, Microsoft, Daimler-Crysler gibi yabancı şirketler ile ortak bilimsel araştırmalar yapmaktadır.

Üniversitenin 26 Mühendislik, İşletme ya da mastır bölümleri arasında seçim yapabilirsiniz. Üniversite bünyesinde eğitim alırken bilimsel çalışmalara da devam edebilir ve doktora yapabilirsiniz. Bugün Sofya Teknik Üniversitesi'nde 500 kişi doktora yapmaktadır.

Aynı zamanda Sofya Teknik Üniversitesi, Avrupa standartlarında eğitim veriyor. Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan aynı eğitimi veren üniversitelerle beraber planlarını ve programlarını hazırlamaktadır. Avrupa'daki üniversiteler, uygulanan puan (kredi) transfer sistemini (ECTS) eğitim verilen dersleri ve sınavları tanımaktadır. Aynı zamanda o üniversitede okuma imkânı sağlamaktadır.

Üç ayrı yabancı dilde eğitim veren Bulgaristan'ın tek üniversitesi olan Sofya Teknik Üniversitesi’nde, Almanya, Fransa ve İngiltere'de bulunan ortak üniversitelerin ya da kuruluşların verdiği diplomaları alabilirsiniz. Yabancı dilde okumayı arzu eden öğrencilere bir yıllık dil hazırlık kursu verilir.

Bunların yanı sıra, üniversite eğitimi ve laboratuarlarındaki araştırma imkanları dışında dağlarda ve denizde bulunan dinlenme tesisleri ile öğrencilere değişik aktivitelere katılma olanağı sağlamaktadır. Üniversitenin 12 eğitim binası, kütüphaneleri, 10 öğrenci lojmanı, yüzme havuzu, tenis kortu ve spor salonları ile donatılan spor tesisi vardır.

Başa Dön




Sofya Teknik Üniversitesi'nin Fakülte ve Bölümler

Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi

Otomatizasyon, Bilgisayar ve İdare Tekniği
Makine ve Aygıt Yapımı
Endüstri Yönetimi (Industrial Management)
Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi (Almanca)

Mühendislik Dizaynı
Makine Yapım Tekniği ve Teknolojisi

Elektroteknik

Genel Makine Yapımı (Almanca)

Tekstil Tekniği ve Teknolojisi

Elektrik Güç Yönetimi ve Elektrik Donatımı

Elektronik

Hidrolik ve Pnömatik Teknoljisi

İletişim Tekniği ve Teknolojisi

Elektrik Mühendisliği (Fransızca)

Mekatronik

Uygulamalı Matematik

Havacılık Tekniği ve Teknolojisi

Endüstri Mühendisliği (İngilizce)

Isı ve Nükleer Enerji

Ulaşım Teknolojisi ve İdaresi

Kamu Yönetimi

Taşımacılık Tekniği ve Teknolojisi

Isı Tekniği

Ekonomi Yönetimi


Başa Dön




Yabancı dile ile Eğitim Yapan Bölümler

Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Dört yıllık lisans eğitimi verilir. Bölüm 1993 yılında iki önde gelen İngiliz Mühendislik kurumunca - Institution of Mechanical Engineering ve Institute of Measurement and Control kurulmuştur.

Genel Makine Yapımı (Almanca)
Dört yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrenciler Karlscruhe Üniversitesi'nden Almanca diploma alma imkanına sahiptir. Almanya'da eğitim alma hakkı da kazanılır.

Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri (Almanca)
Dört yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrenciler Karlscruhe Üniversitesi'nden Almanca diploma alma imkanına sahiptir.

Elektrik Mühendisliği (Fransızca)
Beş yıllık lisans üstü eğitimi verilir. Fransız Mühendislik Bilgileri Komisyonunca akredite edilmiştir. 3'üncü kursun sonunda öğrenciler aşağıdaki uzmanlaşma alanlarından birinde öğrenimine devam edebilirler,
- Elektroteknik, Elektronik ve Otomasyon
- Bilgisayar ve İletişim
İngilizce Olarak Eğitim Yapılan Bölümler

Endüstri Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik
Matematik ve Bilgisayar Bilimi
Bilgisayar ve Taşımacılık Mühendisliği

İngilizce yeterlilik sınavını geçemeyen öğrenciler için 1 sene dil hazırlığı verilecektir. Yukarıda bahsedilen bölümlerdeki diplomalar Avrupa Birliği tarafından tanınmaktadır.
Yabancı Öğrenciler birinci sınıfa başlamadan 10 Aylık Bulgarca hazırlık kursu alırlar. Endüstri mühendisliği okuyacak olanlar İngilizce, Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri & Genel Makine Yapımı bölümü okuyacak olanlar ise Almanca hazırlık kursu verilir. Bu eğitimin ikinci sömesterinde bazı esas dersler Matematik, Fizik, Bilgisayar gibi verilir ve sınava tabii tutulur. Hazırlık kurslarının sonunda başarı ile bitirenlere özel sertifikaları verilir.

Bulgarca, İngilizce veya Almanca bilen öğrenciler dil sınavlarına girip, hazırlığı atlayarak direk birinci sınıftan başlayabilirler.

Başa Dön





Sofya Teknik Üniversitesi Eğitim ve Sosyal İmkanları

Her öğrenci Sofya Teknik Üniversitesi'nin spor tesislerinde spor yapmak zorundadır. Olimpik yüzme havuzu, 3 kapalı ve 3 açık hava tenis kortu, voleybol, hentbol, basketbol, jimnastik, aerobik ya da fitness vs. Üniversitede ayrıca Sozopol ve Ravadinovo Karadeniz sahil köylerinde ve Semkovo ve Pçelina dağlarında dinlenme tesisleri vardır.

Başa Dön




Sofya Teknik Üniversitesine Başvuru ve Kayıt İçin Aranan Şartlar

Sofya Teknik Üniversitesi'ne başvuracak öğrencilerin lisede en az 1 yıl matematik ve fizik derslerini görmüş olması ve bu derslerin yıl sonu not ortalamalarının en az 3 ve üzeri olması gerekmektedir.

Diğer genel şartları Başvuru ve Kabul Adımlarına tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Başa Dön




Sofya Teknik Üniversitesi Yurt İmkanları ve Ücretleri

Sofya Teknik Üniversitesi öğrenci yurtları Vitoşa dağının yamaçlarında ve merkezden otobüsle 25-30 dk mesafededir. Sofya Öğrenci kampusu içerisinde bulunur. Öğrenci kampusunde tüm olanaklar mevcuttur. Internet, kafeler, yemekhaneler, çamaşırhaneler ve spor tesisleri gibi. Öğrenci yurtlarında aylık kira bedeli koşullara göre değişmekte birlikte, aylık 40-70 € civarındadır. Yurtlar iki ve 3 kişilik odalardan oluşur.

Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DENKLİK YENİ

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DENKLİK YENİ
Yök Denkliği Yeni



Yurtdışındaki Kurulumuzca tanınan üniversitelerden alınan Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanlarındaki Diplomaların denklik işlemlerinde, 1997 yılından itibaren uygulanan zorunlu Seviye Tespit Sınavına yeni bir düzenleme getirildi.

YÖK Genel Kurulu’nun 18.08.2006 tarihli toplantısında kabul edilen yeni uygulamasına,göre, I-1997 yılından itibaren Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği’nin 6. maddesi (b) bendi uyarınca yapılacak seviye tespit sınavlarının uygulama esaslarını belirleyen Yürütme Kurulu kararlarının yürürlükten kaldırılmasına, a)Sağlık Bilimleri alanında (Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık) yurtdışından alınan diplomaların denklik işleminin yapılabilmesi için zorunlu olan Seviye Tespit Sınavı uygulamasına son verilmesine, b)Kurulumuzca ve İlgili ülke eğitim makamlarınca tanınmayan yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işlemi için yapılan başvuruların reddedilmesine, c)Diploma alınan kurumun tanınması koşuluyla, eğitim programının Türkiye’deki üniversitelerde verilmekte olan eğitim programına denk olduğu, eğitim düzeyi ve alanı açıkça tespit edilenlere denklik belgesi verilmesine, d)Eğitim düzeyi ve içeriği konusunda ve esasları Yükseköğretim Kurulu’nca belirlenecek olan Seviye Tespit Sınavına alınmasına, Seviye Tespit Sınavına alınmasına karar verilen adaylara, sınavın her iki aşaması için sınav sayısı kısıtlaması getirilmemesine, Temel Tıp Bilimleri eğitimini Türkiye’deki Tıp Fakültelerinde, Diş Hekimliği Fakültelerinde ve Eczacılık Fakültelerinde başarı ile tamamlayarak Klinik Tıp Bilimleri eğitimini yurtdışında tamamlayarak Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği diploması alanlar ile Meslek Bilimleri eğitimini yurtdışında tamamlayarak Eczacılık diploması alanlardan Seviye Tespit Sınavına girmesine karar verilen adayların Seviye Tespit Sınavının Temel Tıp Bilimleri bölümünden

(I. Aşamasından)muaf tutulmasına, e)Seviye Tespit Sınavının I. Aşamasında başarılı olan adaylardan talep edenler ile, söz konusu sınavın II. Aşamasında başarısız olanlardan talep edenlere ön lisans denklik belgesi verilmesine, f) “Seviye Tespit Sınavının II.Aşamasında başarılı olamayan adayların Türkiye’de lisans denklik tamamlama programına devam etmelerine ilişkin hükmün Yönetmelikten çıkarılmasının, Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanında yurtdışında almış oldukları eğitim süresi eksik olanların mezun oldukları üniversitelerde ya da yurtdışında denkliği kabul edilen üniversitelerin Tıp,Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinde tamamlamalarına, II- Belirlenen bu usulde yapılacak değerlendirmeler sonucunda Sağlık Bilimleri alanında (Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık) Diploma Denklik Belgesi alacak olanların 09-10 Eylül 2006 tarihinde yapılacak olan Tıpta Uzmanlık Giriş Sınavına (TUS) katılabilmelerine esas olmak üzere 28.08.2006 tarihine kadar müracaat süresi verilmesine,Karar verilmiştir. Bu karara göre; geçmiş tarihte işlem yapılanların başvurmaları halinde denklik müracaatları, Seviye Tespit Sınavına girip giremeyecekleri bakımından yeniden değerlendirilecektir. Başvuruların, dilekçe ile aşağıdaki adrese yapılması gerekmektedir. Telefonla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Adresi:Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bilkent/Ankara Telefon: + 90.312.298.7142 Faks: + 90.312.266.5060 E-posta:denklik@yok.gov.tr Adres:Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 06539 Bilkent / Ankara

















bulgaristandaki üniversitelerin denkliği varmı,Bulgaristan üniversiteleri yök denkliği,yök denkliği bulgaristan,Bulgaristan Eğitim yök denkliği,YÖK,YÖK DENKLİĞİ BULGARİSTAN,Bulgaristan yök denkliği,bulgaristan üniversitesi,yök denkliği,bulgaristanda yök denklik,yök,yökbulgaristan,bulgaristan üniversiteleri yök denkliği,sofya üniversitesi yök denkliği,bulgaristanda hangi üniversitelerin denkliği var,yök,


Bulgaristandaki üniversitelerin denkliği varmı,Bulgaristan üniversiteleri yök denkliği,yök denkliği bulgaristan,Bulgaristan Eğitim yök denkliği,YÖK,YÖK DENKLİĞİ BULGARİSTAN,Bulgaristan yök denkliği,bulgaristan üniversitesi,yök denkliği,bulgaristanda yök denklik,yök,yökbulgaristan,bulgaristan üniversiteleri yök denkliği,sofya üniversitesi yök

Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

Sofya Teknik Üniversitesi, Bulgaristan'ın, 60 yıldır mühendislik alanında eğitim veren en prestijli üniversitelerinden biri olup başkent Sofya'da bulunmaktadır.

Sofya Teknik Üniversitesi Alt Başlıkları

Üniversite Hakkında

Fakülte ve Bölümler

İngilizce Eğitim Yapılan Bölümler

Eğitim ve Sosyal İmkanlar

Başvuru ve Kayıt İçin Aranan Şartlar

Üniversite Bölüm Ücretleri

Üniversite Yurt İmkanları ve Ücretleri

Üniversite İletişim Bilgileri

Fotoğraf Galerisi


Sofya Teknik Üniversitesi Hakkında

Sofya Teknik Üniversitesi, Mühendislik alanında eğitim veren Bulgaristan'ın en büyük üniversitesidir. 60 yıllık tecrübesi ile Bulgaristan'ın ekonomisine katkıda bulunan 75.000 fazla uzmana eğitim verdi, aynı zamanda ülkenin diğer üniversitelerinde öğretmenlik yapan öğretim görevlileri yetiştirdi. Öğrencileri ve eğitim görevlilileri Siemens, Ericcson, Microsoft, Daimler-Crysler gibi yabancı şirketler ile ortak bilimsel araştırmalar yapmaktadır.

Üniversitenin 26 Mühendislik, İşletme ya da mastır bölümleri arasında seçim yapabilirsiniz. Üniversite bünyesinde eğitim alırken bilimsel çalışmalara da devam edebilir ve doktora yapabilirsiniz. Bugün Sofya Teknik Üniversitesi'nde 500 kişi doktora yapmaktadır.

Aynı zamanda Sofya Teknik Üniversitesi, Avrupa standartlarında eğitim veriyor. Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan aynı eğitimi veren üniversitelerle beraber planlarını ve programlarını hazırlamaktadır. Avrupa'daki üniversiteler, uygulanan puan (kredi) transfer sistemini (ECTS) eğitim verilen dersleri ve sınavları tanımaktadır. Aynı zamanda o üniversitede okuma imkânı sağlamaktadır.

Üç ayrı yabancı dilde eğitim veren Bulgaristan'ın tek üniversitesi olan Sofya Teknik Üniversitesi’nde, Almanya, Fransa ve İngiltere'de bulunan ortak üniversitelerin ya da kuruluşların verdiği diplomaları alabilirsiniz. Yabancı dilde okumayı arzu eden öğrencilere bir yıllık dil hazırlık kursu verilir.

Bunların yanı sıra, üniversite eğitimi ve laboratuarlarındaki araştırma imkanları dışında dağlarda ve denizde bulunan dinlenme tesisleri ile öğrencilere değişik aktivitelere katılma olanağı sağlamaktadır. Üniversitenin 12 eğitim binası, kütüphaneleri, 10 öğrenci lojmanı, yüzme havuzu, tenis kortu ve spor salonları ile donatılan spor tesisi vardır.

Başa Dön




Sofya Teknik Üniversitesi'nin Fakülte ve Bölümler

Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi

Otomatizasyon, Bilgisayar ve İdare Tekniği
Makine ve Aygıt Yapımı
Endüstri Yönetimi (Industrial Management)
Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi (Almanca)

Mühendislik Dizaynı
Makine Yapım Tekniği ve Teknolojisi

Elektroteknik

Genel Makine Yapımı (Almanca)

Tekstil Tekniği ve Teknolojisi

Elektrik Güç Yönetimi ve Elektrik Donatımı

Elektronik

Hidrolik ve Pnömatik Teknoljisi

İletişim Tekniği ve Teknolojisi

Elektrik Mühendisliği (Fransızca)

Mekatronik

Uygulamalı Matematik

Havacılık Tekniği ve Teknolojisi

Endüstri Mühendisliği (İngilizce)

Isı ve Nükleer Enerji

Ulaşım Teknolojisi ve İdaresi

Kamu Yönetimi

Taşımacılık Tekniği ve Teknolojisi

Isı Tekniği

Ekonomi Yönetimi


Başa Dön




Yabancı dile ile Eğitim Yapan Bölümler

Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
Dört yıllık lisans eğitimi verilir. Bölüm 1993 yılında iki önde gelen İngiliz Mühendislik kurumunca - Institution of Mechanical Engineering ve Institute of Measurement and Control kurulmuştur.

Genel Makine Yapımı (Almanca)
Dört yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrenciler Karlscruhe Üniversitesi'nden Almanca diploma alma imkanına sahiptir. Almanya'da eğitim alma hakkı da kazanılır.

Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri (Almanca)
Dört yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrenciler Karlscruhe Üniversitesi'nden Almanca diploma alma imkanına sahiptir.

Elektrik Mühendisliği (Fransızca)
Beş yıllık lisans üstü eğitimi verilir. Fransız Mühendislik Bilgileri Komisyonunca akredite edilmiştir. 3'üncü kursun sonunda öğrenciler aşağıdaki uzmanlaşma alanlarından birinde öğrenimine devam edebilirler,
- Elektroteknik, Elektronik ve Otomasyon
- Bilgisayar ve İletişim
İngilizce Olarak Eğitim Yapılan Bölümler

Endüstri Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mekatronik
Matematik ve Bilgisayar Bilimi
Bilgisayar ve Taşımacılık Mühendisliği

İngilizce yeterlilik sınavını geçemeyen öğrenciler için 1 sene dil hazırlığı verilecektir. Yukarıda bahsedilen bölümlerdeki diplomalar Avrupa Birliği tarafından tanınmaktadır.
Yabancı Öğrenciler birinci sınıfa başlamadan 10 Aylık Bulgarca hazırlık kursu alırlar. Endüstri mühendisliği okuyacak olanlar İngilizce, Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri & Genel Makine Yapımı bölümü okuyacak olanlar ise Almanca hazırlık kursu verilir. Bu eğitimin ikinci sömesterinde bazı esas dersler Matematik, Fizik, Bilgisayar gibi verilir ve sınava tabii tutulur. Hazırlık kurslarının sonunda başarı ile bitirenlere özel sertifikaları verilir.

Bulgarca, İngilizce veya Almanca bilen öğrenciler dil sınavlarına girip, hazırlığı atlayarak direk birinci sınıftan başlayabilirler.

Başa Dön





Sofya Teknik Üniversitesi Eğitim ve Sosyal İmkanları

Her öğrenci Sofya Teknik Üniversitesi'nin spor tesislerinde spor yapmak zorundadır. Olimpik yüzme havuzu, 3 kapalı ve 3 açık hava tenis kortu, voleybol, hentbol, basketbol, jimnastik, aerobik ya da fitness vs. Üniversitede ayrıca Sozopol ve Ravadinovo Karadeniz sahil köylerinde ve Semkovo ve Pçelina dağlarında dinlenme tesisleri vardır.

Başa Dön




Sofya Teknik Üniversitesine Başvuru ve Kayıt İçin Aranan Şartlar

Sofya Teknik Üniversitesi'ne başvuracak öğrencilerin lisede en az 1 yıl matematik ve fizik derslerini görmüş olması ve bu derslerin yıl sonu not ortalamalarının en az 3 ve üzeri olması gerekmektedir.

Diğer genel şartları Başvuru ve Kabul Adımlarına tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Başa Dön

Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri, Sofya Teknik Üniversitesi bölümleri,


Sofya Teknik Üniversitesi Yurt İmkanları ve Ücretleri

Sofya Teknik Üniversitesi öğrenci yurtları Vitoşa dağının yamaçlarında ve merkezden otobüsle 25-30 dk mesafededir. Sofya Öğrenci kampusu içerisinde bulunur. Öğrenci kampusunde tüm olanaklar mevcuttur. Internet, kafeler, yemekhaneler, çamaşırhaneler ve spor tesisleri gibi. Öğrenci yurtlarında aylık kira bedeli koşullara göre değişmekte birlikte, aylık 40-70 € civarındadır. Yurtlar iki ve 3 kişilik odalardan oluşur.

Başa Dön



Üniversite İletişim Bilgileri

Sofya Teknik Üniversitesi
(Technical University of Sofia )

8, Kliment Ohridski St.
Sofia-1000
Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

Bulgaristan üniversitelerinde hukuk bölümü

Hukuk Fakültesi Okumak İsteyenlere Duyurulur
Bulgaristan üniversitelerinde hukuk bölümü okuyabilirsiniz, Mezun olduğunuzda, YÖK'e başvuru yapılıp seviye tespit sınavını başardığınızda Türkiye’de mesleğinizi icra edebileceksiniz.


Eğitim dili: Bulgarca


Eğitim ücreti yıllık : 3000 Euro

Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ DENKLİK YENİ

Bulgaristan Eğitim Yök Denkliği Bulgaristan





BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ Y.Ö.K DENKLİĞİ
YÖK DENKLİĞİ

Yurtdışındaki Kurulumuzca tanınan

üniversitelerden alınan Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanlarındaki Diplomaların denklik işlemlerinde, 1997 yılından itibaren uygulanan zorunlu Seviye Tespit Sınavına yeni bir düzenleme getirildi.YÖK Genel Kurulu’nun 18.08.2006 tarihli toplantısında kabul edilen yeni uygulamasına,göre,I-1997 yılından itibaren Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği’nin 6. maddesi (b) bendi uyarınca yapılacak seviye tespit sınavlarının uygulama esaslarını belirleyen Yürütme Kurulu kararlarının yürürlükten kaldırılmasına,a)Sağlık Bilimleri alanında (Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık) yurtdışından alınan diplomaların denklik işleminin yapılabilmesi için zorunlu olan Seviye Tespit Sınavı uygulamasına son verilmesine,b)Kurulumuzca ve İlgili ülke eğitim makamlarınca tanınmayan yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işlemi için yapılan başvuruların reddedilmesine,c)Diploma alınan kurumun tanınması koşuluyla, eğitim programının Türkiye’deki üniversitelerde verilmekte olan eğitim programına denk olduğu, eğitim düzeyi ve alanı açıkça tespit edilenlere denklik belgesi verilmesine,d)Eğitim düzeyi ve içeriği konusunda ve esasları Yükseköğretim Kurulu’nca belirlenecek olan Seviye Tespit Sınavına alınmasına, Seviye Tespit Sınavına alınmasına karar verilen adaylara, sınavın her iki aşaması için sınav sayısı kısıtlaması getirilmemesine,Temel Tıp Bilimleri eğitimini Türkiye’deki Tıp Fakültelerinde, Diş Hekimliği Fakültelerinde ve Eczacılık Fakültelerinde başarı ile tamamlayarak Klinik Tıp Bilimleri eğitimini yurtdışında tamamlayarak Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği diploması alanlar ile Meslek Bilimleri eğitimini yurtdışında tamamlayarak Eczacılık diploması alanlardan Seviye Tespit Sınavına girmesine karar verilen adayların Seviye Tespit Sınavının Temel Tıp Bilimleri bölümünden (I. Aşamasından)muaf tutulmasına,e)Seviye Tespit Sınavının I. Aşamasında başarılı olan adaylardan talep edenler ile, söz konusu sınavın II. Aşamasında başarısız olanlardan talep edenlere ön lisans denklik belgesi verilmesine,f) “Seviye Tespit Sınavının II.Aşamasında başarılı olamayan adayların Türkiye’de lisans denklik tamamlama programına devam etmelerine ilişkin hükmün Yönetmelikten çıkarılmasının, Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanında yurtdışında almış oldukları eğitim süresi eksik olanların mezun oldukları üniversitelerde ya da yurtdışında denkliği kabul edilen üniversitelerin Tıp,Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinde tamamlamalarına,II- Belirlenen bu usulde yapılacak değerlendirmeler sonucunda Sağlık Bilimlerialanında (Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği veEczacılık) Diploma Denklik Belgesi alacak olanların 09-10 Eylül 2006 tarihinde yapılacak olan Tıpta Uzmanlık Giriş Sınavına (TUS) katılabilmelerine esas olmak üzere 28.08.2006 tarihine kadar müracaat süresi verilmesine,Karar verilmiştir.Bu karara göre; geçmiş tarihte işlem yapılanların başvurmaları halinde denklik müracaatları, Seviye Tespit Sınavına girip giremeyecekleri bakımından yeniden değerlendirilecektir.Başvuruların, dilekçe ile aşağıdaki adrese yapılması gerekmektedir. Telefonla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.Başvuru Adresi:Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bilkent/ANKARA Telefon: + 90.312.298.7142 Faks: +90.312.266.5060 E-posta:denklik@yok.gov.trAdres:Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 06539 Bilkent / ANKARA

DETAYLI BİLGİ İÇİN : www.bulgaristanegitimdanismanligi.org
..::: - Bulgaristan Eğitim Danısmanlıgı Resmi Web Sitesi - :::..Tüm Hakları Saklıdır. 2005® Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Gülgün Feyman 1980'li yılların başında ilk TRT de ekrana çıkmıştır. Feyman,

Türkçeyi iyi kullanan HABER SPİKERİ OLARAK BİLİNİR

Sırasıyla TRT, Star TV, Habertürk, Bengütürk, Cem TV, Kanal T 'de görev yapmıştır


ULUSAL HABERLERDE GÜLGÜN FEYMANLA BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ








ULUSAL BASINDA VE MEDYADA NURSELİ İDİZLE BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ





İSTANBUL ESNAF SANATKARLAR KADIN KURULU BAŞKANI VE AHMET ÖZDEMİR LE BULGARİSTANIN EKONOMİSİNE YÖN VEREN VE BULGARİSTAN EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ŞİRKET YETKİLİLERİ ÖZGÜR YAĞCIYLA YAPILAN RÖPÖRTAJI İZLEYE BİLİRSİNİZ








BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ HAKINDA SİZ SORDUNUZ BİZ CEVAPLADIK








BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİNİ SİZLERE KISACA TANITTIK ÜNİVERSİTELERİN RECTÖRLERİYLE KONUŞMALARIMIZ SÖZLEŞMELERİMİZ VE TÜRKİYEDE VERDİĞİMİZ LİSELERDE SEMİNERLERİMİZ








BULGARİSTANA GÖNDERDİĞİMİZ 1000LERCE ÖĞRENCİLERİMİZDEN BAĞZILARI ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞ VE ŞİRKET HAKINDAKİ YORUMLARI








BULGARİSTANA GÖNDERDİĞİMİZ 1000LERCE ÖĞRENCİLERİMİZDEN BAĞZILARI ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞ VE ŞİRKET HAKINDAKİ YORUMLARI








BULGARİSTANA GİDEN ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ VE VELİLERİN YORUMLARI GÖRÜŞ VE ŞİRKET HAKINDA DÜŞÜNCELERİ








2 YILLIK YÜKSEK OKUL MEZUNLARINA RECTÖRLÜĞÜN AÇIKLAMASI DGS SINAVINA GEREK DUYULMADAN LİSANS TAMAMLAMA

















Bulgaristan üniversiteleri yök denkliği Bulgaristan eğitim yök denkliği,Bulgaristan eğitimi yök denkliği,bulgaristan eğitim,Bulgaristanda eğitim yök denkliği,Bulgaristan üniversiteleri yök denkliği Bulgaristanda üniversite Bulgaristan eğitim danışmanlığı,bulgaristan eğitim merkezi Bulgaristanda okumak Bulgaristan eğitim ANKARA Bulgaristan eğitim İSTANBUL,Bulgaristan eğitim KARAMAN,Bulgaristan eğitim İZMİR,Bulgaristan eğitim KONYA,BULGARİSTAN EĞİTİM ANKARA

Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

BULGARİSTAN ÜNİVERSİTE FİYATLARI YENİ

ÜNİVERSİTE HARÇ ÜCRETLERİ





Bulgaristan Üniversiteleri - 2011 - 2012 - Üniversite yıllık harç ücretleri ;




Plovdiv Tıp Üniversitesi Harç Ücretleri ;

Plovdiv Tıp Fakültesi;

Hazırlık: 3200 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 5000 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 2500 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 6500 Euro ( İngilizce )

Plovdiv Eczacılık Fakültesi;

Hazırlık: 3200 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 5000 Euro ( Bulgarca )


Plovdiv Diş Hekimliği Fakültesi;

Hazırlık: 3200 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 5900 Euro ( Bulgarca )


Plovdiv Tıp Koleji Harç Ücretleri;

Tıp Koleji ;
Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Diş Teknisyenliği, Eczacı Asistanlığı, Röntgen Teknisyenliği, Hemşirelik, Ebelik, Sağlık Müfettişliği, Tıp Laborantı

Hazırlık: 3200 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 4000 Euro ( Bulgarca )


Plovdiv Paissi Hilendarski Üniversitesi Harç Ücretleri;

Filoloji Fakültesi, Felsefe ve Tarih Fakültesi, Fizik Fakültesi Pedogoloji Fakültesi, Matematik ve Bilgisayar Programcılığı, Kimya Fakültesi, Ekonomi Fakültesi, İngiliz Filolojisi, Psikoloji, Türk Dili Edebiyatı, Hukuk

Hazırlık: 3000 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3000 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 3000 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 3000 Euro ( İngilizce )



Plovdiv Gıda Teknojileri Üniversitesi Harç Ücretleri;

Bilgisayar Mühendisliği,Turizm, İşletme, Makina Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Et ve süt Teknojileri,Tahıl, yem, ekmek ve tatlı teknolojisi, Konserve ve soğutma teknolojisi, Şarap ve bira teknolojisi, Tütün ürünleri teknolojisi, Yağlar,eterim yağlar, parfümeri ve kozmetik teknolojisi,Makine ve cihaz yapımı, Isı tekniği, Otomatik bilgilendirme ve yönetim tekniği

Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) Lisans: 3000 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 2500 Euro ( İngilizce ) Lisans: 3000 Euro ( İngilizce )



Plovdiv Ziraat ve Tarım Üniversitesi Harç Ücretleri;

Ziraat Fakültesi; Ziraatçılık, Bitki bioteknolojisi, Hayvancılık , Bitki Koruması ve Zirai Ekoloji Fakültesi; Bitki Koruması, Ekoloji , Ekonomi Fakültesi; Ziraat Ekonomisi, Ziraat Turizmi, Pazarlama, Ekonomi, Tarım Fakültesi; Bağcılık, Tarım Mühendisliği

Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2500 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 2500 Euro ( İngilizce ) Lisans: 2500 Euro ( İngilizce )

Plovdiv Teknik Üniversitesi Harç Ücretleri;

Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri, Haberleşme Tekniği ve Teknolojileri, Elektronik Mühendisliği, Otomasyon Enformasyon ve Yönetim Tekniği Uzmanı, Elektrik Teknikleri, Makine ve Alet Yapımı Uzmanlığı, Makina İnşaat Tekniği ve Teknolojisi Uzmanlığı, Nakliyat Tekniği ve Teknolojisi Uzmanlığı, Poligrafi Uzmanlığı, Endüstri Mühendisliği


Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3000 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 2500 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 3000 Euro ( İngilizce )


Plovdiv Avrupa Koleji Harç Ücretleri;

Ekonomi, Korporasgen Ekonomisi, Muhasebecilik, Yöneticilik, İş yöneticiliği, İdarecilik,

Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2600 Euro ( Bulgarca )


Plovdiv Ekonomi ve Yönetim Koleji Harç Ücretleri;

İş İdaresi, Finans, Muhasebecilik, Turizm, Siyaset Bilimi ve Politika

Hazırlık: 2000 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2000 Euro ( Bulgarca )


Plovdiv Müzik Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi Harç Ücretleri;

Müzik Pedagojisi Fakültesi; Müzik Eğitimi Pedagojisi, Klasik Enstrümanlar Sanatı, Müzik Bilgisi Medya ve Müzik Editörlüğü, Kompozisyon, Orkestra Şefliği, Ton Şefliği, Kareografi Müzikal Folklor ve Resim Sanatı Fakültesi; Folklor Enstrümanları Bölümü, Bulgaristan Halk Koreografisi, Bale Pedagojisi, Bale Rejisörlüğü, Resim Sanatı Eğitimi Pedagojisi, Sahne Koreografisi, Müzikal Koreografi, Tiyatro Aktörlüğü, Sanat Yönetmenliği, Fotoğrafçılık


Hazırlık: 2000 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 4000 Euro ( Bulgarca )


Sofya Tıp Üniversitesi Harç Ücretleri;

Sofya Tıp Fakültesi;

Hazırlık: 3700 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 5000 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 4800 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 6000 Euro ( İngilizce )


Sofya Eczacılık Fakültesi;

Hazırlık: 3700 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 5000 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 4800 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 6000 Euro ( İngilizce )



Sofya Diş Hekimliği Fakültesi;

Hazırlık: 3700 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 5000 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 4800 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 6000 Euro ( İngilizce )



Sofya Teknik Üniversitesi Harç Ücretleri;

Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik mühendisliği, Endüstri mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Taşımacılık tekniği ve teknolojileri, Telekomünasyon Mühendisliği, Elektrik enerjisi üretimi ve elektrik teknolojisi, Elektrik güç yönetimi ve elektrik donanımı Haberleşme teknikleri ve teknolojisi, Havacılık araçları ve teknolojisi, Hidrolik ve pnematik teknolojisi,Isı transferi mühendisliği, Makine yapımı mühendisliği ve teknolojisi Otomasyon, bilgi ve kontrol mühendisliği, Otomasyon, Danışmanlık ve Yönetim Mühendisliği, Tasarım mühendisliği, Termal ve nükleer enerji mühendisliği, Termik ve nükleer güç mühendisliği, Ulaşım araçları ve teknolojisi ,Ulaşım teknolojisi ve yönetimi, Uygulamalı matematik


Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3000 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 2500 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 3000 Euro ( İngilizce )



Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi Harç Ücretleri;

Tarih Fakültesi, Slav Filolojisi Fakültesi, Klasik ve Yeni Filolojiler Fakültesi,Türk Dili ve Edebiyatı İngiliz Filolojisi, Felsefe Fakültesi,Psikoloji,Sosyoloji,Kamu Yönetimi, Avrupa Ülkeleri İlişkileri, Hukuk, Uluslar Arası İlişkiler,Pedagoji Fakültesi, Okul Öncesi Pedagoji Fakültesi, Okul Öncesi Pedagoji ve Yabancı Dil.Müzik, Tıp Rehabilitasyon ve Ergoterapi, Basın ve Kitlesel Haberleşme Fakültesi, Gazetecilik ve Basın,Kamu İlişkileri, İktisat Fakültesi, Ekonomi, İktisat Yönetimi, Matematik ve Enformasyon Danışma Fakültesi, Yazılım Mühendisliği, Fizik Fakültesi, Kimya Fakültesi, Biyoloji Fakültesi, Jeoloji, Yer Bilim, Coğrafya Fakültesi, Turizm, Tıp Fakültesi

Hazırlık: 3300 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3300 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 3300 Euro ( Bulgarca ) - Tıp Lisans: 4628 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 3300 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 3850 Euro ( İngilizce )

Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık Ve Jeodezi Üniversitesi Harç Ücretleri;

Mimarlık Fakültesi; , İnşaat Mühendisliği Fakültesi , Şehir Planlama, Bina İnşaatı, Şehir Yapılanması, Konut Binaları, Sanayi ve Tarım Binaları, İç Dizayn ve Dizayn Mimarisi, Tarih ve Teori Mimarisi Resimlik ve Model, Bina ve Donatım İnşaatı, Mekanik İnşaat, İnşaat Materyalleri ve İzolasyonu, İnşaat Teknolojisi ve Mekanizasyon İnşaat Organizasyonu ve Ekonomisi, Su Tedariki ve Kanalizasyon, Hidromelorasyon İnşaatı, Hidroteknik İnşaat, Fizik, Yol İnşaatı, Geoteknik, Demir Yolu, Yollar, Tesisat Taşımacılığı, Matematik, Kamu Bilimleri, Jeodezi (Yüksek Lisanslı eğitim), Jeodezi ve Jeoenformasyon, Ziraat Teşkilatı ve Tarım Gelişimi , Diskreptiv Geometri ve Teknik Çizim, Beden Eğitimi ve Spor

Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3200 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 3100 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 3800 Euro ( İngilizce )



Sofya Yüksek İnşaat Üniversitesi Luben Karavelov Üniversitesi Harç Ücretleri;

Mimarlık Fakültesi; İnşaat Mühendisliği Fakültesi;

Hazırlık: 3000 Euro ( Bulgarca ) -

Mimarlık Lisans: 3000 Euro ( Bulgarca ) - İnşaat Müh. Lisans: 2500 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 3000 Euro ( İngilizce ) - İnşaat Müh. Lisans: 3000 Euro ( İngilizce )



Sofya Uluslararasy Ekonomi Üniversitesi Harç Ücretleri;

Makroekonomi, Finans, Maliye, İşletme, Ekonomi, Uluslararası Ekonomik İlişkiler,
Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler, Bankacılık ve Sigortacılık, Pazarlama, İstatistik ve Ekonometri, Endüstri Ekonomisi, Tarım Ekonomisi, Yapı/İnşaat Ekonomisi, Sanayi Ekonomisi, Ticaret Ekonomisi, Lojistik Ekonomisi, Gazetecilik, Medya ve İletişim,Turizm, Savunma Ekonomisi, Fikri Mülkiyet Ekonomisi, Sosyoloji, İşletme Ekonomisi Yönetim Bilişim Sistemleri, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Hukuk

Hazırlık: 3000 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3300 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 3300 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 3800 Euro ( İngilizce )



Sofya Maden Jeoloji Üniversitesi Harç Ücretleri;

Maden Teknolojileri Fakültesi; Yerden Çıkarılan Faydalı Madenlerin İşlenmesi, Maden (Mineral) Teknolojileri, İktisat ve Ekonomi Yönetimi, Jeodezi ve Markshayderstvo Maden Elektro mekanizma Fakültesi; Maden Ocağı Makineleştirme ve Bilgisayar İlaveleri Makine İnşaatında Elektro enerji ve Elektrik Döşeme, Otomasyon, Enformasyon ve İdare Tekniği Jeoloji Araştırma Fakültesi; Jeoloji Mühendisliği - Hidrojeoloji ve Mühendislik Jeolojisi, Jeoloji Mühendisliği - Maden (Mineral) Kaynakları Jeolojisi, Uygulamalı Jeofizik Sondaj, Petrol ve Gaz Sanayim, Ekoloji ve Çevre Koruma


Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2500 Euro ( Bulgarca )


Sofya Spor Akademisi Üniversitesi Harç Ücretleri;

Antrenörlük fakültesi, Spor Öğretmenliği Fakültesi; Spor Menajerliği, Spor Animasyonu, Antrenörlük (56 spor dalından seçim), Kineziterapi, Beden Eğitimi


Hazırlık: 3000 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3000 Euro ( Bulgarca )


Sofya Ormancılık Teknik Fakültesi Harç Ücretleri;

Ormancılık İktisat Fakültesi; Orman İdaresi, Ormancılık İktisat Ekonomisi ve Orman Ekonomisi, Veterinerlik, Avcılık ve Balıkçılık İktisadi - Ekoloji ve Peyzaj Mimarlığı Fakültesi; Peyzaj Mimarlığı, Ekoloji ve Çevre Korunması ,

Hazırlık: 1800 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3500 Euro ( Bulgarca )

Hazırlık: 2500 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 4500 Euro ( İngilizce )


Sofya Yeni Bulgaristan Üniversitesi Harç Ücretleri;
İnorganik Kimya Mühendisliği, Organik Kimya Mühendisliği, Malzemeler Bilgisi Metalürji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ( Bulgarca), Bioteknolojiler, Ekoloji ve Çevre Koruma Mühendisliği, Otomatizasyon ve İletişim Teknolojileri Endüstri Mühendisliği, Endüstriyel Kimya Mühendisliği ( Fransızca)
Hazırlık: 2700 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2700 Euro ( Bulgarca )



Sofya Kimya Teknolojileri ve Metalürji Üniversitesi Harç Ücretleri;

Kimya Mühendisliği, Organik Kimya Mühendisliği, Malzemeler Bilgisi, İnorganik Kimya Mühendisliği, Metarlüji, Endüstri Mühendisliği, Endüstriyel Kimya Mühendisliği, Bioteknojiler, Ekoloji ve Çevre Koruma Mühendisliği, Otomasyon ve İletişim Teknolojileri.

Hazırlık: 2400 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2400 Euro ( Bulgarca )


Sofya Sanat Akademisi Harç Ücretleri;

Güzel Sanatlar Fakültesi; Ressamlık, Heykeltıraş, Renkli Duvar Resmi Sanatı, Grafiker Ressam, Kitap ve Matbaa Grafiği, Sanat, Poster, Transparan ve Göz Komünikasyonu Sanatı, Uygulamalı Fakülte; Metal Sanatı, Seramik Sanatı, Stenografi Sanatı, Oymacılık Sanatı, Tekstil Sanatı, Reklam Dizaynı, Porselen ve Cam Sanatı, Çocuk ve Çevre Dizaynı, Moda ve Tasarım, Restorasyon Sanatı

Hazırlık: 2000 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2500 Euro ( Bulgarca )



Pleven Tıp Üniversitesi Harç Ücretleri;

Pleven Tıp Fakültesi;

Hazırlık: 3100 Euro ( İngilizce ) - Lisans: 5200 Euro ( İngilizce )


Pleven Kamu Sağlığı Fakültesi; Hemşire Bakımı, Ebelik, Sağlık Bilim Koleji, Tıbbi Laboratuar Asistanlığı

Hazırlık: 3100 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3000 Euro ( Bulgarca )


Stara Zagora ( Trakya ) Üniversitesi Harç Ücretleri;

Veteriner Hekimliği Fakültesi; Veteriner Hekimliği, Tıp Fakültesi; Tıp, Sağlık Hizmetleri Sosyal Faaliyetleri, Pedagoloji Fakültesi; Okul Öncesi ve İlk Okul Pedagojisi, İlkokul Pedagojisi ve Yabancı Dil, Özel Pedagoji, Sosyal Pedagoji, Ziraat Fakültesi; Hayvancılık, Tarımcılık, Ekoloji ve Çevre Koruma, Tarım Ekonomisi, Bölgesel Planlama ve Köy Bölgelerinin Gelişimi, Tarım Mühendisliği,

Tıp Fakültesi: Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 4000 Euro ( Bulgarca )

Veterinerlik; Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3500 Euro ( Bulgarca )

Tıp Koleji : Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2600 Euro ( Bulgarca )

Diğer Bölümler: Hazırlık: 2500 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2000 Euro ( Bulgarca )


Burgaz Free Üniversitesi Harç Ücretleri;

Hukuk, Kamu İdaresi, Bilişim ve Bilgisayar Bilimleri, Maliye, Halkla İlişkiler, Pazarlama,
Muhasebe ve Kontrol, Gazetecilik, Bilgisayar Ağları, İletişim Tekniği, Sosyal Faaliyetler
Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri

Hazırlık: 2200 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 3000 Euro ( Bulgarca )


Burgas Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi Harç Ücretleri;

Transport Tekniği ve Teknolojisi, Biyoteknoloji, Endüstri Yönetimi,Sosyal Pedagojisi
Elektrik Tekniği, Makine ve Cihaz Yapımı, Yardımcı Eczacılık, Organik Kimya Teknolojisi
Petro-Kimya Mühendisliği, Turizm, Kimya

Hazırlık: 2200 Euro ( Bulgarca ) - Lisans: 2800 Euro ( Bulgarca )
Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜMLERİ

İngilizce Eğitim Alabileceğiniz Bölümler;


Tıp; ( İngilizce )

Plovdiv Tıp Üniversitesi

Sofya Tıp Üniversitesi

Pleven Tıp Üniversitesi


Eczacılık; ( İngilizce )


Sofya Tıp Üniversitesi


Diş Hekimliği;( İngilizce )

Sofya Tıp Üniversitesi


İnşaat Mühendisliği;( İngilizce )

Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeodezi Üniversitesi

Sofya Luben Karalov Yüksek İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi


Turizm Bölümü;( İngilizce )

Plovdiv Gıda Teknolojileri Üniversitesi


Finans;( İngilizce )

Sofya Uluslararası Ekonomi Üniversitesi


Veterinerlik;( İngilizce )

Sofya Ormancılık Teknik Üniversitesi


İşletme ve İşletme Yönetimi;( İngilizce )

Plovdiv Gıda Teknolojileri Üniversitesi


Bilgisayar Mühendisliği;;( İngilizce )

Sofya Teknik Üniversitesi

Plovdiv Gıda Teknolojileri Üniversitesi


Endüstri Mühendisliği;( İngilizce )

Sofya Teknik Üniversitesi

Plovdiv Teknik Üniversitesi



Uluslararası Ekonomik İlişkiler;( İngilizce )

Sofya Uluslararası Ekonomi Üniversitesi



Avrupa Ülkeleri İlişkiler;( İngilizce )

Sofya Kliment Ohrdski Üniversitesi



Ekonomi;( İngilizce )

Sofya Uluslararası Ekonomi Üniversitesi

Plovdiv Gıda Teknojileri Üniversitesi



Metarluji Mühendisliği;( İngilizce )

Sofya Kimya Teknojileri ve Metalürji Üniversitesi


İngiliz Filolojisi Bölümü;( İngilizce )

Plovdiv Paisii Hilandarski Üniversitesi

Sofya Kliment Ohrdski Üniversitesi


Mekatronik Mühendisliği;( İngilizce )

Sofya Teknik Üniversitesi


Makina Mühendisliği;( İngilizce )

Sofya Teknik Üniversitesi



Telekomünasyon Mühendisliği;( İngilizce )

Sofya Teknik Üniversitesi


Tekstil Tekniği ve Teknolojisi;( İngilizce )

Sofya Teknik Üniversitesi


Taşımacılık Tekniği ve Teknolojisi;( İngilizce )

Sofya Teknik Üniversitesi


Otomasyon, Bilgisayar ve İdare Tekniği;( İngilizce )

Sofya Teknik Üniversitesi


Elektrik Mühendisliği (Fransızca-Bulgarca)

Sofya Teknik Üniversitesi
Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı