BULGARİSTAN EĞİTİM FİYAT AVANTAJLARI

BULGARİSTAN EĞİTİM NEDENLERİ
ARTIK ÜNİVERSİTELİ OLMAK HAYAL DEĞİL !!!
Bulgaristan'da Eğitim-26 Devlet Üniversitesi Sizleri Bekliyor-Sofya,Varna Plovdiv,Ruse,Stara Zagora Pleven Üniversitelerinde Ö.S.S.şartı Aranmadan Üniversiteli olmak artık hayal değil !!!
BULGARİSTAN'DA EĞİTİM Bulgaristan'da,YÖK tarafından tanınan üniversiteler ÖSSde istediği Puanı ve İstediği yeri kazanamayan öğrenciler için Türkiyedeki Üniversitelerin Yarı Fiyatına ''Ucuz'' Eğitim İmkani Sizleri Bekliyor.
BULGARİSTAN'DAÖ.S.S sınavına girmeden ve şartı aranmadanSadece lise diploması ile üniversiteli olabileceğinizi biliyor musunuz?
İstediğiniz üniversitede istediğiniz bölümü okuma şansınız olduğunuzu?
Tüm dünyada geçebilecek bir diplomaya sahip olabileceğinizi?
Eğitim ücretlerinin Türkiye’den ucuz olduğu bir yerde okuyabileceğinizi?
Lisans ve Master (Yüksek Lisans ) imkanlarınızın neler olduğunu biliyor musunuz?
NEDEN BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ ??
1 - Bulgaristan 1 OCAK 2007 tarihinde Avrupa Birliği Üyesi Olmuştur.Alacağınız Diploma ( EUA) Avrupa üniversiteler birliği diplomasına sahip olacaksınız..
2-Bir lise mezunu olmaktansa veya üniversitede geleceği olmayan ve istemediğiniz bir bölümü okumaktansa, Ö.s.s Şartı Aranmadan BulgaristanÜniversitelerinde istediğiniz bölümlerde okumaşansına sahip olabilirsiniz.BULGARİSTAN üniversitelerine YÖK Denklik vermektedir 24Temmuz 2007 yılında kabul edilen Y.Ö.K. tasarı ile Gitmek istediğiniz bölümü belirtilerek Diplomanızın denkliği olup olmadığını 0312 4987142 telefonunu arayarak öğrenebilirsiniz.Her öğrencinin hayalinde üniversiteli olmak vardır.Üniversite mezunu olmak çok daha akılcı bir seçimdir Üniversiteli olmak her öğrencin hayalidir. Ve ihtiyacınız olan bir şeydir. Gerek Özel sektör’de gerekse Kamu sektöründe sizinbireysel becerileriniz ve aldığınız eğitimin kalitesi ile ilgilenecektir.
3-Bulgaristan’da bir yıl eğitim almanın maliyeti, her şey dâhil olmak üzere Türkiye’de alacak olduğunuz özel bir dershane eğitiminin masrafına eşittir.
4-Ülkemizde uygulanan Ö.S.S. üniversite giriş sistemini aşamayıp, lise mezunu olmak yerine, Tıp, Eczacılık, Diş hekimliği, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gemi İnşa Mühendisliği Fizik tedavi iyileştirme Vb.100 lerce bölüm okuma fırsatı sunuyoruz. Ö.S.S Sınav zorunluluğu olmadan..Üniversite eğitim olanakları sunuyoruz.
5-Ö.S.S. yerleştirme kılavuzunda olmasa dahi,kalitesiz eğitim verdiği anlamına asla gelmemektedir. Bulgaristan’daki birçok üniversite, ülkemizdeki çoğu üniversiteden daha köklü bir geçmişe sahiptir. Buna ek olarak Bulgaristan’daki üniversitelerin bilimsel araştırma ve akademik üretim güçleri,ülkemizdeki üniversitelerin çok büyük bir bölümümün üstündedir. Bulgaristan’daki üniversitelerin çoğu, dünya sıralamasında Türkiye’deki birçok üniversitenin üstünde yer almaktadır.
6-Bulgaristan bilingual bir ülke. Bu ülkede eğitim alırsanız, ister istemez Bulgarca diliniçok iyi öğrenmek zorunda kalacaksınız. Bunu İngilizce eğitimi ile de birleştirirseniz, ana dilinizle beraber 3 dil bilen çok vasıflı bir profesyonel olabilirsiniz.
7-Bulgaristan’da eğitim alarak, birçok ülkeden gelen öğrencilerden oluşan çok uluslu bir ortamda yamaya şimdiden alışırsınız. Unutmayınki, sınıfınızdaki arkadaşlarınız, farklı ülkelerde yarının profesyonel çalışanları ya da yöneticileri olacaklardır. Bu da size geniş bir çevre edinme imkânı verecek, gelecekte birçok farklı açılımlara sahip olmanızı sağlayacaktır.
8-Bulgaristan’da konaklama ve sosyal giderler,Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerinin çok altındadır. “Aylık” Üniversite yurt konaklaması ortalama 45 –50 € arasıdır. Bu rakam Avrupa’nınbirçok kentinde mil “aylık 150 €” dır
9-Bulgaristan’da herhangi bir üniversitenin hazırlık bölümünü başarı ile tamamladıktan sonra, dilediğiniz üniversitenin dilediğiniz bölümüne kolayca kaydınızı yapabilirsiniz.
10-Bulgaristan hakkında birçok bilgiye sitemizden ulaşabilir, daha fazlasını ise bizimle bağlantıya geçerek edinebilirsiniz. Hayatınızı ciddi bir biçimde etkileyecek bu kararı vermeden önce iyi düşünmeli ve güvenilir kaynaklardan bilgi almalısınız. Üniversiteseçiminden, Bulgaristan'da yaşam şartlarına,seyahat organizasyonundan vize rejimine kadarbirçok konuda sorularınıza cevap vermek için deneyimli kadromuz ile bize ulaşmanızı bekliyoruz.
www.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com
Kendinize güvenin ve hayalinizi daha fazla ertelemeyin. Üniversiteli olmak Artık Hayal Değil.

Bulgaristan Üniversiteleri, Bulgaristan Tıp Eğitimi, Bulgaristan Eğitim, Bulgaristan Üniversite, Bulgaristan Egitim, Bulgaristan Eğitimi, Bulgaristan Eğitim ...

BULGARİSTANDA EĞİTİM Bulgaristan'da Eğitim Bulgaristanda Üniversite

Bulgaristan`da Eğitim





Geleceğin Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan, Türkiye`ye yakınlığı ve tarihi bağlarıyla Türk öğrenciler için her geçen gün daha ilgi çekici bir eğitim pazarı haline dönüşüyor. Bulgaristan`da Eğitim hakkında bilgileri ProEducation LTD. ŞTI `den öğrenbilirsiniz..

Bulgaristan`da eğitim hakkında aradığınız tüm bilgiler burada! Üniversiteler hakkında bilgiler ile Tıp, mühendislik ve eczacılık eğitiminin yanı sıra mastır ve doktora imkanları ve çok daha fazlası...

2007 senesinde AB’ye üye olan Bulgaristan’da eğitime ayrılan yüksek fonlardaki yardımıyla Avrupa standartlarına ulaşan lisans ve yüksek lisans eğitimi ile yurtdışı eğitimde bir cazibe merkezi haline gelen Bulgaristan’da, yaklaşık 3 bini Türk olan 30 bin yabancı öğrenci eğitim görmektedir.

Bulgaristan Eğitim Sistemi



İlköğretim ve Lise Eğitim Sistemi




Akademik (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Eğitim Sistemi




Dil Eğitim Sistemi





Öğrencilerin üniversiteye kabulleri lise notlarına bakılarak yapılmaktadır. Burada öğrencinin hangi lise programında okuduğunun bir önemi yoktur. Mesela eşit ağırlıktan mezun olan bir öğrenci matematik ders notu en az üç ise bilgisayar mühendisliği gibi istediği mühendislikte okuyabilmektedir. Bununla birlikte 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları DGS sınavı olmaksızın kendi dallarında lisans tamamlayabilirler. Bulgaristan`da eğitim

Akademik (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Eğitim Sistemi



Bulgaristanda eğitim sistemi Ukrayna’yla aynı niteliklere sahiptir. Eğitim dili Bulgarca veya İngilizce olup her öğrencinin, sadece dil eğitimi yapılan hazırlık sınıflarında okuması mecburidir. Hazırlık sınıfları akademik yıl gibidir. Birinci seviyeden dördüncü seviyeye 9 ay sürmektedir. Öğrenci, tüm dersleri almak zorunda olduğunu gibi programda öngörülen devamsızlık ders saatlerinin %10 üzerinde olursa, öğrencilik hakkını kaybetmektedir. Değerlendirmeler altılık not sistemi üzerinden yapılmaktadır. 2 yani zayıf alındığında dönem tekrarı gerekmektedir. Hazırlık sınıflarında dil eğitiminin yanı sıra üniversiteye hazırlık amacıyla, öğrencinin seçeceği bölüme yönelik dersler de verilmektedir. Bunun için, öğrencinin hazırlık eğitimine başlamadan önce hangi alanda lisans eğitimi göreceğine karar vermesi gerekmektedir.

Hazırlık Eğitiminde Öğrencinin Seçebileceği Bölümler

Mühendislik, Teknoloji ve Doğa Bilimleri: Bu bölümde hazırlık eğitimi alan öğrenciler Bulgaristan’daki üniversitelerde, Radyofizik, Fizik, Matematik, Mühendislik bölümleri, Teknoloji bölümleri, Sibernetiks, Kimya, Coğrafya üzerine lisans eğitimi alabilirler.
Ekonomi: Ekonomi bölümünü seçen öğrenciler üniversitede, ekonomi, işletme, pazarlama, uluslararası ticaret üzerine lisans eğitimi alabilirler.
Hekimlik, Biyoloji ve Ziraat: Bu bölümde hazırlık okuyanlar, tıp ve tarımla ilgili lisans eğitimi alabilirler. Sosyal Bilimler: Sosyal bilimler üzerine ders gören öğrenciler, uluslararası ilişkiler, uluslararası hukuk, gazetecilik, tarih, felsefe, psikoloji, sosyoloji, hukuk gibi insan bilimleri alanında lisans eğitimi alabilirler. ve diğer tüm bölümleri okuma şansları vardır Tıp Eczacılık Dişhekimliği vs...

Öğrencilerin üniversiteye kabulleri lise notlarına bakılarak yapılmaktadır. Burada öğrencinin hangi lise programında okuduğunun bir önemi yoktur. Mesela eşit ağırlıktan mezun olan bir öğrenci matematik ders notu en az üç ise bilgisayar mühendisliği gibi istediği mühendislikte okuyabilmektedir. Bununla birlikte 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları DGS sınavı olmaksızın kendi dallarında lisans tamamlayabilirler.

Bu üniversitelerden alınan diplomalar EUA (Avrupa Üniversiteler Birliği) Diploması olacağı için öğrenci mezuniyet sonrası gerek Türkiye’de gerekse bir başka ülkede iş bulabilmektedir.

Üniversite eğitimi almak istiyorum şartlar nelerdir?

Bulgaristan’da yüksek okul eğitimi alabilmek için en önemli şart lise mezunu olmaktır. Üniversitelerin belirlemiş olduğu asgari lise mezuniyet ortalamaları vardır. Eğitim almak istediğiniz bölüm lise eğitiminizin hangi dalda (fen, edebiyat veya matematik) bitirdiğinize ve bitirme notlarınızı bağlıdır.

Bulgaristanda eğitim ne zaman başlar?

Okuluna bağlı olarak 15 Eylül’den 1 Ekim tarihleri arasında başlamakta olup 9 ay süresince devam eder.

Yıllık öğretim ücreti sonraki yıllarda da aynı mı kalacak?

Öğretim ücretleri günün koşullarına göre her öğretim yılı için Bulgaristan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mütevelli Heyeti tarafından belirlenerek Resmi Gazate’de ilan edilmektedir.

Bulgaristanda Eğitim ücretimi ödemişsem ve herhangi bir sebepten dolayı okula başlayamassam ne olur?

Hangi sebepten dolayı olursa olsun öğrenci eğitimine belirli bir tarihe kadar başlamadığı taktirde öğrencilik hakkını kaybeder ve üniversiteye ödediği ücreti geri alamaz.

Bulgaristanda Hangi dillerde eğitim veriliyor?

Bulgarca, İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitim verilmekte. İlk yıl Bulgarca öğrendikten sonra Rusça, Makedonca ve tüm diğer slav dilleri gibi öğrenebilmeniz mümkündür.

Bulgaristanda Lisans eğitim süresi ne kadardir?

Mühendislik, İktisat ve İdari Bilimler’de eğitim süresi 4 yıl , Eczacılık 5.5 yıl , Diş hekimliği 5 yıl , Tıp fakültesinde ise 6 yıldır.

Bulgaristanda Okulumu veya konaklama yerimi değiştirebilir miyim?

Evet. Dil Hazırlık kursu başlamadan önce veya bitirdikten sonra Üniversite değişikliği yapabilirsiniz, ancak seçtiğiniz branşınıza bağlıdır. Örneği Teknik Üniversitesi’nden İnşaat’a geçiş yapabilirsiniz. Eğer konaklama yeriniz kaydolduğunuz okul tarafından ayarlanmışsa okulun idare bölümüne yeni bir yer için başvurabilirsiniz.

bulgaristanda Bütçeme uygun üniversite bulabilir miyim?

olarak öncelikli amacımız öğrencilerimize en kaliteli hizmeti en ekonomik, en hızlı ve en etkin şekilde vermek olduğu için her amaca ve bütçeye uygun üniversite ve program seçeneğimiz mevcuttur. Deneyimli eğitim danışmanlarımız en uygun okulu bulma konusunda size yardımcı olacaklardır.

Bulgaristanda Eğitim ödemesini ne zaman ve nasıl yapabilirim?

Eğitim ödemesini kurs başlamadan 7 gün önce nakit ya da banka transferi ile yapabilirsiniz.

Bulgaristanda Okulumdan veya bölümümden memnun değilsem ne yapmalıyım?

aracılık yaptığı okullar Bulgaristan’ın en iyi okulları arasındadırlar. Tüm bunlara rağmen öğrencinin üniversiteden ya da okuduğu bölümünden farklı nedenlerle memnun olmaması doğaldır. Bu durumda bunu okuldaki görevlilere veya bize hemen bildiriniz ve şikayetçi olduğunuz konuları ayrıntılı bir şekilde açıklayınız. Okul ve

Şirketinin yetkilileri anında sorunları çözeceklerdir. Herşeye rağmen öğrenci tatmin olmamışsa başka bir üniversite veya bölüme geçiş yaptırılır.

Neden Bulgaristanda eğitim görmeliyim?

Son yıllarda yüksek öğretimlerini Bulgaristan’da tamamlamak uluslararası öğrenciler için çok uygun bir seçim olmuştur. Her yıl ortalama 10,000 yabancı öğrenci ülkede ikamet etmektedir. Bunlardan 5,000’ni yabancı dillerde sunulan programları takip etmektedirler. Akademik İşbirliği Ortaklığı’nın (ACA) son dönemde yürüttüğü bir araştırmaya göre, İngilizce sunulan eğitim programları dalında, Bulgaristan Avrupa’da en çok tercih edilen 6. ülkedir. Bulgaristan Eğitim Bakanlığı tarafından verilen lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri bütün Avrupa Birliği ülkelerince tanınmaktadır. Bulgaristan diğer batı Avrupa ülkeleriyle aynı eğitim-öğretim standartlarını göreceli olarak daha ucuz sunmaktadır.

Yabancı öğrenciler için sunulan uluslararası programların denkliği var mıdır?

Bulgar Yüksek Öğretim Sistemi ’Bulgar Akreditasyon Komisyonu’ (NAS) tarafından tanınan kırkiki yüksek öğrenim kurumundan oluşur. Bunların içinde devlet üniversiteleri ve kolejleri, ayrıca özel enstitülerde mevcuttur. 1993’te kurulmuş bağımsız bir kuruluş olan NAS, Bulgar yüksek öğretim kurumlarında yürütülen eğitim ve araştırma faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve denklik verilmesinden sorumludur.

Bu yüksek öğretim kurumlarından alınacak derecelere Türkiye’de denkliğinin verilmesi işlemi Yüksek öğretim Kurumu (YÖK) tarafından yapılmaktadır. Yurtdışına gitmeye karar verdikten sonra YÖK Denklik Bürosu’na dilekçe ile başvurarak gideceğinizi üniversitenin ve programının tanındığına dair bir belge almanızda yarar vardır. Bulgaristan 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle Avrupa Birliği üyesi olmuştur. Dolayısıyla Bulgaristan Eğitim Bakanlığı’ndan alınan dereceler Avrupa Birliği ülkelerinde otomatik olarak kabul edilmektedir

Bulgaristan`da eğitim hakkında aradığınız tüm bilgiler burada! Üniversiteler hakkında bilgiler ile Tıp, mühendislik ve eczacılık eğitiminin yanı sıra mastır ve doktora imkanları ve çok daha fazlası Bulgaristan`da Eğitim Bulgaristan`da Eğitim Bulgaristan`da Eğitim

Paylaş :
İlgili Etiketler: Bulgaristan`da Eğitim ,Bulgaristan`da Eğitim ,BulgaristandaEğitim ,Bulgaristan`daEğitim ,BulgaristandaEğitim ,Bulgaristanda Eğitim ,Bulgaristan Eğitim , Bulgaristanda Üniversite ,Bulgaristandaki Üniversiteler ,Bulgaristanda Eğitim danışmanlığı ,Bulgaristanda Bulgaristan , eğitimde Bulgaristan ,bulgaristandaeğitim , bulgaristan ,bulgaristanda bulgaristan üniversiteleri ,BulgaristandaEğitim ,Bulgaristan`daEğitim ,BulgaristandaEğitim ,Bulgaristanda Eğitim ,Bulgaristan Eğitim , Bulgaristanda Üniversite ,Bulgaristandaki Üniversiteler ,Bulgaristanda Eğitim danışmanlığı ,Bulgaristanda Bulgaristan , eğitimde Bulgaristan ,bulgaristandaeğitim , bulgaristan ,bulgaristanda bulgaristan üniversiteleri ,BulgaristandaEğitim ,Bulgaristan`daEğitim ,BulgaristandaEğitim ,Bulgaristanda Eğitim ,Bulgaristan Eğitim , Bulgaristanda Üniversite ,Bulgaristandaki Üniversiteler ,Bulgaristanda Eğitim danışmanlığı ,Bulgaristanda Bulgaristan , eğitimde Bulgaristan ,bulgaristandaeğitim , bulgaristan ,bulgaristanda bulgaristan üniversiteleriüniversiteleri ,Bulgaristan`da Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi Veren Site

Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı Bulgaristan Üniversiteleri Denince Profesyonel ProEducation LTD. ŞTİ. Akla Gelir.Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri

BULGARİSTANDA İNGİLİZCE TIP

BULGARİSTANDA İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER
BULGARİSTANDA İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER


TIP ÜNİVERSİTELERİPLOVDİV MEDİCİNE TIP ÜNİVERSİTESİ ( TIP ) SOFYA MEDİCİNE TIP ÜNİVERSİTESİ ( TIP ) SOFYA ECZACILIK FAKÜLTESİ PLEVEN TIP ÜNİVERSİTESİ ( TIP )
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİSOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİSOFYA İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ FAKÜLTESİ
İNGİLİZ FİLOLOJİSİ BÖLÜMÜ PLOVDİV PAİSSİİ HİLENADRSKİ ÜNİVERSİTESİ BLAGOEVGRAD (YUGOZAPEDEN) ÜNİVERSİTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ PLOVDİV GIDA TEKNOLOJİLERİ ÜNİVERSİTESİ
ULUSLARARASI İLİŞKİLER - İŞLETMESOFYA KLİMENT OHRİDSKİ ÜNİVERSİTESİ
TEKSTİL TEKNİĞİ VE TEKNOLOJİSİSOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİPLOVDİV GIDA TEKNOLOJİLERİ ÜNİVERSİTESİ
MEKATRONİK BÖLÜMÜSOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
TURİZM BÖLÜMÜPLOVDİV GIDA TEKNOLOJİLERİ ÜNİVERSİTESİ
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİPLOVDİV TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ( Yeni )
İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATIŞUMEN ÜNİVERSİTESİ
TAŞIMACILIK TEKNİĞİ VE TEKNOLOJİSİSOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
OTOMASYON, BİLGİSAYAR VE İDARE TEKNİĞİSOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ( FRANSIZCA )SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ULUSLARARASI EKONOMİK İLİŞKİLERSOFYA ULUSLARARASI EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ
EKONOMİSOFYA ULUSLARARASI EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

BULGARİSTAN'DA EĞİTİM BULGARİSTAN'DA ÜNİVERSİTE

BULGARİSTAN EĞİTİM ÜNİVERSİTE
Üniversiteye giden tek yol ÖSS değil Bu yıl 1 milyon 646 bin öğrenci ÖSS'de ter döktü. Ancak bunların çok azı hedefledikleri üniversite ve bölümlere yerleşebildi. Bir bölüme yerleşenlerin arasında, seçtikleri bölümün içeriğini, o mesleki alanın geleceğini ya da iş potansiyelini bilmeyenlerin sayısının hiç de az olmadığı artık herkesin bildiği bir gerçek.
ÖSS'de istediği sonucu elde edemeyen ya da Türkiye'de üniversiteye girebildiği halde daha yüksek standartlarda eğitim almak isteyenöğrenciler için başka seçenekler de var. Üniversiteli olmanın tek yolu ülke sınırları dahilindeki üniversiteler değil. İşte farklı alternatiflerHAZIRLIK YILINI YURTDIŞINDADEĞERLENDİRMEK
Yurtdışında YÖK denkliği olan üniversitelerde, istediğiniz bölümde eğitim görme şansına sahipsiniz.Birçok öğrenci Türkiye'deki özel üniversitelerle yurtdışındaki üniversitelerde eğitim almayı tercih ediyor. Ya da kazanmış oldukları bölümü dondurarak en azından hazırlık yılını yurtdışında değerlendiriyor. Yurtdışında İngilizce ve Bulgarca hazırlık eğitim alabilirler.
YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTEYE GİTMEK
Yurtdışında önce dil, ardından üniversite eğitimi alabilirsiniz. İngilizceniz veya Bulgarcanız yeterliyse direkt üniversiteye başlayabilirsiniz. Önünüzde onlarca farklı seçenek var.— Bulgaristan’da üniversite eğitimi mühendislik, mimarlık eğitimi 5 yıl, Tıp 7 yıl, Eczacılık 6 yıl sürüyor. Uluslararası öğrenciler öncelikli olarak eğitim alacakları alana yönelik 1 yıllık bir foundation yani akademik hazırlık eğitimi alırlar. Sonrasında lisans eğitimlerini sürmektedirler. NEDEN YURTDIŞINDA EĞİTİM?
Uluslararası kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişimi, Türkiye'nin AB sürecinde ilerliyor olması, uluslararası şirketlerin ve yabancı sermayenin Türkiye'ye giriş hızının artması yabancı dilin ve yurtdışında eğitimin önemini arttırıyor. Çünkü uluslararası firmalar özellikle yurtdışında eğitim ve yaşama deneyimi olan, yabancı dil bilgisi çok iyi düzeyde olan kişileri öncelikle istihdam etmeyi tercih ediyorlar. Eğitim standartlarının ülkemizekıyasla çok yüksek olduğu gelişmiş ülkelerde dil eğitimi, üniversite, mastır, sertifika yada mesleki eğitim programlarına katılan öğrenciler ülkemizde ya da yurtdışında büyük oranda kariyer hedeflerine ulaşabiliyor.Okullar, maliyetler, bölgeler, program içerikleri, başlangıç tarihleri, yaşam koşulları, vize işlemleri gibi konularda daha detaylı bilgi almak için ofislerimizden birini ziyaret edebilir ya da bizleri arayarak bilgi alabilirsiniz.Bu
lBulgaristan'da geçirilen senelerin birikimini gelin sizinle paylaşalım !!

Detaylı Bilgi İÇİN: www.bulgaristanegitimdanismanligi.com

Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

YÖK DENKLİĞİ YENİ !!!


Bulgaristanda Eğitim Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı Bulgaristan Üniversiteleri from bulgaristan eğitim on Vimeo.


BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ Y.Ö.K DENKLİĞİ YENİ
YÖK DENKLİĞİ

Yurtdışındaki Kurulumuzca tanınan

üniversitelerden alınan Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanlarındaki Diplomaların denklik işlemlerinde, 1997 yılından itibaren uygulanan zorunlu Seviye Tespit Sınavına yeni bir düzenleme getirildi.YÖK Genel Kurulu’nun 18.08.2006 tarihli toplantısında kabul edilen yeni uygulamasına,göre,I-1997 yılından itibaren Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği’nin 6. maddesi (b) bendi uyarınca yapılacak seviye tespit sınavlarının uygulama esaslarını belirleyen Yürütme Kurulu kararlarının yürürlükten kaldırılmasına,a)Sağlık Bilimleri alanında (Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık) yurtdışından alınan diplomaların denklik işleminin yapılabilmesi için zorunlu olan Seviye Tespit Sınavı uygulamasına son verilmesine,b)Kurulumuzca ve İlgili ülke eğitim makamlarınca tanınmayan yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işlemi için yapılan başvuruların reddedilmesine,c)Diploma alınan kurumun tanınması koşuluyla, eğitim programının Türkiye’deki üniversitelerde verilmekte olan eğitim programına denk olduğu, eğitim düzeyi ve alanı açıkça tespit edilenlere denklik belgesi verilmesine,d)Eğitim düzeyi ve içeriği konusunda ve esasları Yükseköğretim Kurulu’nca belirlenecek olan Seviye Tespit Sınavına alınmasına, Seviye Tespit Sınavına alınmasına karar verilen adaylara, sınavın her iki aşaması için sınav sayısı kısıtlaması getirilmemesine,Temel Tıp Bilimleri eğitimini Türkiye’deki Tıp Fakültelerinde, Diş Hekimliği Fakültelerinde ve Eczacılık Fakültelerinde başarı ile tamamlayarak Klinik Tıp Bilimleri eğitimini yurtdışında tamamlayarak Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği diploması alanlar ile Meslek Bilimleri eğitimini yurtdışında tamamlayarak Eczacılık diploması alanlardan Seviye Tespit Sınavına girmesine karar verilen adayların Seviye Tespit Sınavının Temel Tıp Bilimleri bölümünden (I. Aşamasından)muaf tutulmasına,e)Seviye Tespit Sınavının I. Aşamasında başarılı olan adaylardan talep edenler ile, söz konusu sınavın II. Aşamasında başarısız olanlardan talep edenlere ön lisans denklik belgesi verilmesine,f) “Seviye Tespit Sınavının II.Aşamasında başarılı olamayan adayların Türkiye’de lisans denklik tamamlama programına devam etmelerine ilişkin hükmün Yönetmelikten çıkarılmasının, Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanında yurtdışında almış oldukları eğitim süresi eksik olanların mezun oldukları üniversitelerde ya da yurtdışında denkliği kabul edilen üniversitelerin Tıp,Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinde tamamlamalarına,II- Belirlenen bu usulde yapılacak değerlendirmeler sonucunda Sağlık Bilimlerialanında (Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği veEczacılık) Diploma Denklik Belgesi alacak olanların 09-10 Eylül 2006 tarihinde yapılacak olan Tıpta Uzmanlık Giriş Sınavına (TUS) katılabilmelerine esas olmak üzere 28.08.2006 tarihine kadar müracaat süresi verilmesine,Karar verilmiştir.Bu karara göre; geçmiş tarihte işlem yapılanların başvurmaları halinde denklik müracaatları, Seviye Tespit Sınavına girip giremeyecekleri bakımından yeniden değerlendirilecektir.Başvuruların, dilekçe ile aşağıdaki adrese yapılması gerekmektedir. Telefonla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.Başvuru Adresi:Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bilkent/ANKARA Telefon: + 90.312.298.7142 Faks: +90.312.266.5060 E-posta:denklik@yok.gov.trAdres:Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 06539 Bilkent / ANKARA

DETAYLI BİLGİ İÇİN : www.bulgaristanegitimdanismanligi.org
..::: - Bulgaristan Eğitim Danısmanlıgı Resmi Web Sitesi - :::..Tüm Hakları Saklıdır. 2005® Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı



YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ (YENİ)




6 Kasım 2010 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 27751

YÖNETMELİK






Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:
YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları düzenlemektir.
Dayanak
MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (p) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) AKTS: (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) (European Credit Transfer System- ECTS): Öğrencilerin yurt dışında aldıkları ve başarılı oldukları ders kredilerinin, bir yükseköğretim kurumundan diğerine transfer edilmesini sağlayan Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilmiş geçerli ve kabul edilen işlemler bütününü,
b) Başkan: Yükseköğretim Kurulu Başkanını,
c) Denklik: Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini,
ç) Denklik belgesi: Denkliği talep edilen diplomanın Türkiye'de hangi alan ve düzeyde tanındığını gösterir belgeyi,
d) Denklik birimi: Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yer alan ve denklik başvurularının kabulü, incelenmesi ve Kurul kararlarının uygulanmasına yönelik işlemlerin yapıldığı birimi,
e) Genel kurul: Yükseköğretim Genel Kurulunu,
f) Komisyon: Diploma Denklik Komisyonunu,
g) KPDS: Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını,
ğ) Tamamlama eğitimi: Denklik verilebilmesi için öğrencinin mezun olduğu programın içerik bakımından Türkiye'deki eşdeğer programa göre zorunlu görülen derslerinde eksiklik tespit edilenlerin aldıkları eğitimi,
h) Tanıma: Diplomayı veren yükseköğretim kurumunun, faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamları ve Kurul tarafından akademik derece vermeye yetkili bir kurum olarak kabul edilmesini,
ı) Seviye tespit sınavı: Denklik verilebilmesi için mezun olunan programın eğitim düzeyi ve içeriğinin yapılan inceleme sonucu yeterli bulunmaması durumunda yapılacak sınavı,
i) Uzaktan eğitim: Derslerin bir kısmının veya tamamının aynı ortamda bulunma zorunluluğu olmaksızın iletişim teknolojileri kullanılarak yapıldığı eğitim programını,
j) Yürütme kurulu: Yükseköğretim Yürütme Kurulunu,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Denklik İşlemleri
Başvuru usulü ve aranacak belgeler
MADDE 4 - (1) Denklik başvurusu aşağıdaki belgelerle şahsen ya da posta yolu ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılır.
a) Ek-1'de sunulan başvuru formu,
b) T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisi,
c) Bir önceki eğitim-öğretime ilişkin Türkiye'den alınan diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı veya belgenin alındığı kurum, noter ya da Türk Dış Temsilcilikleri tarafından onaylı sureti,
ç) Yurtdışında alınan lise diplomalarının denklik belgesinin aslı veya noter ya da Türk Dış Temsilcilikleri tarafından onaylı sureti (Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında çalışacak yabancı uyruklu öğretim elemanları ile kamu kurum ve kuruluşları, devlet ve vakıf üniversiteleri tarafından yürütülen veya desteklenen Ar-Ge projeleri, TÜBİTAK tarafından koordine edilen uluslararası programlar çerçevesinde desteklenen Ar-Ge projelerinde çalışacak yabancı uyruklu araştırmacılardan bu belge istenmez),
d) Denkliği talep edilen diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ile noter ya da Türk Dış Temsilcilikleri tarafından onaylı sureti ve onaylı tercümesi,
e) Denkliği talep edilen yüksek öğrenim süresi içinde alınmış olan tüm derslerin notlarını ve ders saatlerini gösteren not çizelgesi aslı (offical transkript), Avrupa Birliğine üye ülkelerden alınan diplomalar için Diploma Eki aslı (supplement) ve noter ya da Türk Dış Temsilcilikleri tarafından onaylı tercümeleri,
f) Mezun olunan yükseköğretim kurumuna başka bir yükseköğretim kurumundan transfer edilen dersler var ise bu dersleri gösterir not çizelgesi (offical transkript) aslı ve Türk Dış Temsilcilikleri tarafından onaylanmış tercümesi,
g) Denkliği talep edilen yükseköğrenim süresince kullanılan pasaportların asılları veya giriş-çıkış tarihlerini ve işlem gören sayfaları havi okunaklı Türk Dış Temsilcilikleri ya da noter tarafından onaylanmış sureti,
ğ) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere çift vatandaşlık hakkına sahip olup, orta öğrenimlerini Türkiye'de tamamlayanlardan, öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi (ÖSYS) yükseköğretim programları ve kontenjanları (ÖSYS) kılavuzunda yer alan yurtdışındaki üniversitelerde öğrenim gören ve diploma denklik talebinde bulunanlardan yükseköğretime başlanılan yıl itibarı ile ilgili yılda ön lisans ve lisans için yerleştirmeye esas olan üniversite yerleştirme sonuç belgesi.
Yabancı uyrukluların denklik başvurusunda aranacak belgeler
MADDE 5 - (1) Yabancı uyrukluların ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına denklik başvurusunda bulunabilmeleri için; 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (d), (e), (f) bentlerine ek olarak aşağıdaki koşullardan birini de sağlamış olması gerekir.
a) Türkiye'de üç aydan fazla ikamet izni bulunup, çalışma izni almak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaat eden yabancı uyruklulardan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili kurumlarca denklik belgesi talebinde bulunulmuş olması,
b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek üzere başvuruda bulunanların bu hususu belgelemiş olması,
c) Bir yükseköğretim kurumunda yabancı uyruklu öğretim elemanı sıfatıyla ders vermek üzere sözleşme yapılmış ve sözleşmeleri vize edilerek onaylanmış olması,
ç) Kamu kurum ve kuruluşları, devlet ve vakıf üniversiteleri tarafından yürütülen veya desteklenen Ar-Ge projeleri ile TÜBİTAK tarafından koordine edilen uluslararası programlar çerçevesinde desteklenen Ar-Ge projelerinde araştırmacı olarak çalışacağının belgelenmiş olması.
Diploma denklik komisyonu
MADDE 6 - (1) Diploma Denklik Komisyonu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından görevlendirilen genel kurul üyelerinin birinin başkanlığında ve genel kurul tarafından seçilen öğretim üyeleriyle birlikte en az üç kişiden oluşur. Komisyon gerektiğinde görüş sormak maksadıyla alt komisyonlar kurabilir.
Diploma denklik talebinin değerlendirilmesi
MADDE 7 - (1) Denklik başvurusunda bulunanlara başvurunun alındığına dair tarih ve sayı içeren alındı belgesi verilir. Başvuruda eksik belgeler var ise tamamlanması istenir.
(2) Yönetmelikte öngörülen belgelerle yapılan diploma denklik başvurusunun ön incelemesi 8 inci maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerindeki hususlara uygunluk yönünden denklik birimi elemanları tarafından yapılır ve bir ön inceleme raporu hazırlanarak Komisyona sevk edilir. Diploma denklik incelemesi Komisyonca 8 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendi, ikinci fıkrası ve 9 uncu maddelerine uygunluk yönünden yapılır. Komisyon tarafından yapılan inceleme sonucu hazırlanan rapor Yükseköğretim Yürütme Kurulunda görüşülerek karara bağlanır.
İnceleme ve değerlendirme usul ve esasları
MADDE 8 - (1) Başvurular aşağıda belirlenen ilkeler çerçevesinde incelenir:
a) Belgelerin asıl ve gerçeğe uygun olup olmadığı, üzerinde kazıntı, silinti ve benzeri tahrifatın bulunup bulunmadığı,
b) Belgelerin başvuran kişiye ait olup olmadığı,
c) Diplomayı veren yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın öncelikle faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akreditasyon ya da kalite güvencesi kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması ve Kurul tarafından tanınması halinde; denkliği talep edilen yükseköğretim programının eğitim düzeyi, mezuniyet için gereken ulusal kredi ve/veya AKTS toplamı, kazanılması gereken bilgi, beceri ve yetkinlik açısından Türk yükseköğretim programına eşdeğer olup olmadığı, Türk yükseköğretiminde aynı veya benzer bir program bulunmuyor ise bu bentte sayılan diğer şartların sağlanması halinde eğitim düzeyi açısından Türk yükseköğretimine eşdeğer olup olmadığı incelenir, unvan kullanılması gerektiği durumlarda Yükseköğretim Kanununun 43 üncü maddesi gereğince inceleme yapılır.
(2) Komisyonca gerekli görülmesi halinde diplomanın uluslararası düzeyde veya ikili anlaşmalarla tanınan bir üniversiteden alınmış olmasına rağmen mezuniyet diploması ve diğer belgelerinin gerçek olup olmadığı, eğitim programının türü, niteliği, düzeyi konusunda başvuru sahibinden, ilgili yükseköğretim kurumundan veya ilgili ülke yetkili makamlarından 4 üncü maddede belirtilen belgeler dışında da bilgi ve belge istenebilir.
İnceleme sonucu yapılacak işlemler
MADDE 9 - (1) Yapılan inceleme sonucunda;
a) Diplomanın alındığı kurumun ilgili ülke makamları ve YÖK tarafından tanınmış bir kurum olduğu, eğitimin yapıldığı programın benzeri Türk yükseköğretim programına denk olduğu, eğitim düzeyi ve öğrenim alanı açıkça tespit edilenlere mezun olduğu düzeye göre ön lisans denklik belgesi, lisans denklik belgesi veya yüksek lisans denklik belgesi verilir.
b) ÖSYS Kılavuzunda yer alan yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının kılavuzda yer alan programlarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yerleştirilen öğrencilerin alacakları diplomalara 8 inci maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri uyarınca yapılacak inceleme sonucunda denklik belgesi verilir.
c) Mezun olunan lisans programının Türkiye'deki eşdeğer programa göre alınması zorunlu görülen derslerinde eksiklik tespit edilenlere; Türkiye'deki bir üniversitede tamamlama eğitimine tabi tutularak bu dersleri almaları ve başarılı olduğunu belgelemeleri halinde denklik belgesi verilir. Tamamlama eğitimine katılmak isteyen öğrencilerin hangi üniversitelerde bu eğitimi alacakları, tamamlama eğitiminin süresi ve öğrencinin almak zorunda olduğu dersler Komisyonca belirlenir. Bu amaçla gerektiğinde konunun uzmanı kişilerden oluşan alt komisyonlar kurulabilir.
ç) Mezun olunan lisans programının eğitim düzeyi ve içeriğinin yeterli bulunmaması durumunda, başvuru sahibi usul ve esasları Kurul tarafından belirlenen seviye tespit sınavına tabi tutulur.
1) Seviye tespit sınavı öğrenim süresince kazanılması gereken en az bilgi düzeyinin tespitine yönelik olup, başarılı olabilmek için gereken asgari puan 100 üzerinden 50'dir. Seviye tespit sınavları ihtiyaç durumuna göre Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek üniversitelerin ilgili bölümleri veya ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurulunca belirlenen tarihlerde ve yılda en az bir kez yapılır.
2) Hukuk, tıp doktorluğu, diş hekimliği, mühendislik ve öğretmenlik alanında hangi ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işleminin seviye tespit sınavında başarılı olma şartı aranmadan yapılacağı Genel Kurul tarafından belirlenerek resmi internet sitesinde ilan edilir.
3) Eczacılık alanındaki diplomaların denklik işlemlerinde: Yapılan denklik incelemesi sonucunda eğitim düzeyi, süresi ve mezun olunan programın Türkiye'deki eşdeğer programa göre alınması gereken zorunlu derslerinde eksiklik bulunmadığında, Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde oluşturulacak bir jüri önünde ilmi hüviyetini ispat etmesi sonucunda denklik belgesi verilir. Yapılan denklik incelemesi sonucunda eğitim düzeyi, süresi ve mezun olunan programın Türkiye'deki eşdeğer programa göre alınması gereken zorunlu derslerinde eksiklik bulunanların ise Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde zorunlu eksik derslerin ve eksik olan sürenin tamamlatılarak mesleki bilgiyi ölçen bir sınavın Kurulca belirlenecek eczacılık fakültesinde oluşturulacak bir heyet tarafından yapılması sonucunda denklik belgesi verilir.
4) Öğretmenlik alanında alınan diplomalar değerlendirilirken, alan bilgisi yetersiz görülenler seviye tespit sınavına tabi tutulurlar. Alan bilgisi yeterli görülen ancak öğretmenlik formasyon eğitiminin yetersiz olduğu sonucuna ulaşılan diplomalar için, ilgili alanda diploma denklik belgesi düzenlenerek bu belgenin üzerine "Bu belge sahibi adına yukarıda belirtilen alanda öğretmenlik belgesi düzenlenebilmesi için, ilgilinin öğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan seviye tespit sınavında başarılı olması gerekmektedir." şeklinde şerh konulur. Seviye tespit sınavında başarılı olanların denklik belgelerinde yer alan bu şerh kaldırılarak öğretmenlik alanını da içeren yeni bir denklik belgesi verilir.
d) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dışındaki yurt dışı üniversitelerin yabancı dil ve edebiyat programları, bu dillerin öğretmenlik programları ile mütercim-tercümanlık programlarından alınan diplomaların denklik işlemi, mezun olunan program ülkenin ana dili ile aynı değil ise başvuru sahibinin mezun olduğu programla ilgili yabancı dilde KPDS sınavından yüz üzerinden en az (70) puan veya uluslararası geçerliliği bulunan sınavlardan eşdeğer kabul edilen puan almış olması şartı aranır.
e) Yapılan inceleme sonucu denkliği talep edilen yükseköğretim programının Türk yükseköğretim programına eşdeğer görülmemesi halinde diploma denklik talebi, gerekçesi belirtilmek suretiyle reddedilir.
f) Diploma alınan programın Türkiye Cumhuriyetinin varlığı ve bağımsızlığı ve milletin ve ülkenin bütünlüğü ve bölünmezliği aleyhinde unsurlar taşıması halinde alınan diplomalara denklik verilmez.
g) Belgelerin asıl ve gerçeğe uygun olmadığı, üzerinde tahrifat yapıldığı ve belgelerin kişiye ait olmadığı tespit edildiğinde denklik işlemi yapılmaz ve bu kişiler hakkında yasal işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulur.
Uzaktan eğitim denklik işlemleri
MADDE 10 - (1) Uzaktan eğitim programlarından alınan diplomalar; diplomayı veren yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın öncelikle faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akreditasyon ya da kalite güvencesi kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması ve Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir kurum olması, bir üst eğitime girişte kabul edilmesi, program kredi toplamının o ülkedeki eşdeğer örgün öğretim programı kredi toplamına uygun olması, örgün öğretimde belirlenen program kazanımları ile aynı programın uzaktan öğretiminin program kazanımlarının uyarlı olması ve uzaktan eğitim programının ölçme ve değerlendirme sisteminin denetlenebilir nitelikte olması, yurtdışında yapılan uzaktan eğitimin Türkçe olmaması, eğitimin yapıldığı programın benzeri Türk yükseköğretim programına denk olması, eğitim düzeyi ve öğrenim alanının açıkça tespit edilmesi şartları aranarak, bu Yönetmelik hükümlerine göre değerlendirildikten sonra kabul edilir veya reddedilir.
Evrak teslimi
MADDE 11 - (1) Denklik işleminin kabulü ya da reddi halinde evrak asıllarının birer örneği dosyasında saklanmak üzere alındıktan sonra ilgilinin başvuru sırasında belirlediği tercih doğrultusunda elden ya da posta yolu ile teslim edilir. Elden teslim başvuru sahibinin bizzat kendisine ya da noter veya Türk Dış Temsilcilikleri tarafından düzenlenmiş vekâletname ibrazı halinde başvuru sahibinin vekiline yapılır.
(2) Başvuru sırasında Kurula verilen onaylı suret ve onaylı tercüme belgeleri başvuru sahibine iade edilmez ve Kurulca incelemeye esas belge olarak dosyasında saklanır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Tereddütlerin Giderilmesi
MADDE 12 - (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi ile ilgili olarak Genel Kurul yetkilidir.
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik
MADDE 13 - (1) 11/5/2007 tarihli ve 26519 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük
MADDE 14 - (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 15 - (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

Kaynak :

Resmi Gazete : http://rega.basbakanlik.gov.tr/main.aspx?home=http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/11/20101106.htm&main=http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/11/20101106-11.htm


Türk Tabipler Odası : http://www.ttb.org.tr/mevzuat/index.php?option=com_content&task=view&id=821&Itemid=33

Haber : http://www.sabah.com.tr/Egitim/2010/11/06/yokun_denklik_yonetmeligi_degisti


Bulgaristan yök, Bulgaristan yök denkliği yök, YÖK'ü 0312 298 70 00 Bulgaristan Yök Denklik Bulgaristan Üniversiteleri denklik,Y.Ö.K DENKLİK YÖK DENKLİĞİ BULGARİSTAN yök
Bulgaristan Üniversitesi denklik
eğitim danışmanlığı, BULGARİSTAN EĞİTİM DANIŞMANLIĞI, Bulgaristan eğitim resmi web sitesi denklik, Bulgaristan eğitim sistemi Bulgaristan eğitim merkezi, Bulgaristan eğitim yök denkliği, Bulgaristan yök, Bulgaristan yök denkliği, Bulgaristan üniversiteleri, BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ BULGARİSTAN, Bulgaristan üniversiteleri yök denkliği, BULGARİSTAN ÜNİVERSİTESİ, Bulgaristan üniversitesi resmi sitesi, bulgaristan'da eğitim, Bulgaristanda eğitim, bulgaristanda tıp eczacılık mühendislik, BULGARİSTANDA ÜNİVERSİTE, yök, YÖK'ü 0312 298 70 00

Yurtdışında Üniversite Yurtdışında Eğitim

BULGARİSTAN YURT DIŞI EĞİTİM
Türkiye'de artık istediğin eğitimi almak için üniversite sınavını kazanmak ve istediğiniz bölüme yerleştirilmek gün geçtikçe imkansız bir hal almaktadır. Bu noktada Türkiye'ye en yakın nokta olan yurt dışı eğitimi imkanı olarak Bulgaristan'daki üniversitelere olan ilgi son yıllarda artmıştır. YÖK tarafından bu üniversitelerin tanınması ve hatta ÖSS kitapçıklarında seçenek okullar olarak gösterilmesi bunun en büyük nedenlerindendir.
Bulgaristan'ın Avrupa Birliğine kesin olarak katılması ile zaten yüksek olan eğitim kalitesini ve standartlarını daha da artıracağı ve sonuçta Avrupa Birliğine ait bir ülkeden alınacak üniversite diploması da ülkenin puanını tamamen artırmıştır.
Eğitim imkanlarının bolluğu yanısıra ekonomik olarak diğer ülkelerden daha ucuz olması da tercih nedenidir.
Avrupa Birliğinin getirmiş olduğu sosyal, kültürel, hukuki ve siyasal düzen ülkede huzurlu ve düzenli bir eğitim imkanı oluşturmuştur.
Ayrıca üniversitede uzmanlık dallarında ve doktora için eğitim verilmektedir. Üniversitede tıp literatürünü içeren bilgisayar salonlarına sahip kütüphane de bulunmakta olup, buradan her türlü bilgi almak mümkündür. Ayrıca üniversitede 2 yataklı odalar halinde konforlu ve rahat döşenmiş yurt oteli de bulunmakta olup, buralarda öğrenci için gerekecek her türlü ayrıntı bulunmaktadır. Üniversitenin kapalı ve açık spor salonları, tenis kortları, futbol, basketbol sahaları ve havuzu bulunmaktadır.
Adayın başvurdukları okula kabul edilmesi için başarıyı oluşturan derslerin ortalaması o ülkenin değerlendirmesine göre azami değerinin %62 sinden aşağı olamaz. Ayrıca tıp üniversitesi için bitirdikleri lisede biyoloji kimya ve fizik ders notları en 3 olması şartı bulunmaktadır.
Ö.S.S sınavına girmeden ve sadece lise diploması ile üniversiteli olabileceğinizi biliyor musunuz?
BULGARİSTAN YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI , ÖSS puanına bakılmaksızın istediğiniz bölümü tıp dahil Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan’da okuma fırsatı sunuyor. Üstelik lisans ve lisans üstü bölümlerinden mezun olduğunuzda,Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) diplomasına sahip olabilirsiniz.
Mezun öğrencilere verilen diplomalar;Avrupa,ABD,Kanada,Avustralya’da tanındığı gibi, Avrupa Birliği ülkelerinde ve Avrupa Birliği aday ülkelerinde denklik imtihanı olmadan geçerlidir. Varna Teknik veya İnternational Bulgaria Üniversitelerini tercih eden öğrenciler 3. sınıftan itibaren Hollanda ,Norveç,İskoçya veya İngiltere’deki üniversitelerde okuyup çifte diploma alabiliyorlar.
Bu bölümlerin hepsinde eğitim İngilizce .
1- İşletme Mühendisliği: 1 yıl hazırlık + 4 yıl Lisans eğitimi = 5 yıl . Yıllık 3500 Euro.
2- Bilgisayar Mühendisliği : 1 yıl hazırlık + 4 yıl Lisans eğitimi = 5 yıl. Yıllık 3500 Euro.
3- Elektronik Mühendisliği : 1 yıl hazırlık + 4 yıl Lisans eğitimi = 5 yıl. Yıllık 3500 Euro.
4- Uluslararası Sosyal İlişkiler : 1 yıl hazırlık + 4 yıl Lisans eğitimi =5 yıl.Yıllık 3500 Euro.
5- Güverte ve Gemi İnşa Müh. : 1 yıl hazırlık + 5 yıl Lisans eğitimi = 6 yıl. Yıllık 3500 Euro.
6- Uzak Yol Gemi Kaptanlığı : 1 yıl hazırlık + 5 yıl Lisans eğitimi = 6 yıl. Yıllık 3500 Euro.
7- Tıp : 1. yıl Hazırlık 5000 Euro + 6 yıl Lisans eğitimi = 7 yıl. Yıllık 6000 Euro . (Eğitim Bulgarca)
8- Diş Hekimliği : 1. yıl Hazırlık 5000 Euro + 5 yıl Lisans eğitimi = 6 yıl. Yıllık 7000 Euro. (Eğitim Bulgarca)
9- Uluslararası Turizm Otelcilik İşletmeciliği: 1yıl hazırlık + 3 yıl Lisans eğitimi = 4 yıl. Yıllık 3500 Euro.
10- Uluslararası İşletme Yönetimi : : 1 yıl hazırlık + 3 yıl Lisans eğitimi = 4 yıl. Yıllık 3500 Euro
11- Petro Kimya Mühendisliği : : 1 yıl hazırlık + 4 yıl Lisans eğitimi = 5 yıl. Yıllık 3500 Euro
12- Çevre ve Ekoloji Mühendisliği , İşletme Bölümleri : : 1 yıl hazırlık + 4 yıl Lisans eğitimi = 5 yıl. Yıllık 3500 Euro.
13- Turizm : : 1 yıl hazırlık + 4 yıl Lisans eğitimi = 5 yıl. Yıllık 3500 Euro.
14- Yüksek İnşaat Mühendisliği : : 1 yıl hazırlık + 5.5 yıl Lisans eğitimi = 6.5 yıl. Yıllık 4000 Euro. (Yüksek Lisans dahil)
15- Yüksek Mimarlık:1 yıl hazırlık + 5.5 yıl Lisans eğitimi = 6.5 yıl. Yıllık 4000 Euro. ( Yüksek Lisans dahil)
Balkan University Group bünyesinde bulunan bazı bölümlere 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunları dikey geçiş sınavına girmeksizin sınavsız ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilir. 2 yıllık bölümden mezun olan öğrenci önce 6 aylık Oryantasyon derslerini mutlaka geçmeli . Mezun olan öğrencilere verilen diplomalar; Avrupa, ABD, Kanada ve Avusturalya’da tanındığı gibi Avrupa Birliği ülkeleri ile Avrupa Birliği aday ülkelerinde ve Türkiye’de DENKLİK sınavlarına gerek duyulmaksızın geçerlidir.
Bulgaristan Üniversiteleri, Bulgaristan'da Eğitim, YÖK Denkliği olan Üniversiteler

Sınavsız Yurtdışında Üniversite

BULGARİSTAN EĞİTİM SINAVSIZ ÜNİVERSİTE

Tebrikler, Üniversite Okumak için Bir Adım Daha öne Geçtiniz. Sizde Üniversite Okumanın Keyfini Çıkaracaksınız Hemde Sınavsız,Öss Şartı Yok,Dgs Şartı Yok,Hiçbir Sınava Girmeden istediğiniz Üniversite'de,istediğiniz Bölümü Okuma Şansınız Var.
Sizde Sınavsız Üniversite'li olmak istiyorsanız.Sistemimizden Online Kayıt Merkezine Geçiniz,Formu Doldurmanız Yeterli olacaktır.Artık Sizde bir Üniversiteli Olacaksınız.İster Eşit Ağırlık Olun, ister Sözel,ister Sayısal Alanda Mezun olmuş Olun Farketmez,Bir Doktor, Diş Hekimi,Eczacı,Makina Mühendisi,Bilgisayar Mühendisi,Mekatronik Mühendisi,Elektrik-Elektronik Mühendisi,Endüstrisi,Mühendisi,Gemi Mühendisi, Kaptan Olabilirsiniz.
Hayatınızı 185 Dakikayla Şansa Bırakmayın.Dershanelere Senelerce Okadar Para ve Zaman Harcamanıza Gerek Yok.Sınavsız Üniversite'nin Ayrıcalığını Yakalayın...Detaylı bilgiyi sitemizden öğrenebilirsiniz..
www.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.trbulgaristan@msn.com

Sınavsız Üniversite

BULGARİSTAN EĞİTİM SINAVSIZ ÜNİVERSİTE
Tebrikler, Üniversite Okumak için Bir Adım Daha öne Geçtiniz. Sizde Üniversite Okumanın Keyfini Çıkaracaksınız Hemde Sınavsız,Öss Şartı Yok,Dgs Şartı Yok,Hiçbir Sınava Girmeden istediğiniz Üniversite'de,istediğiniz Bölümü Okuma Şansınız Var.
Sizde Sınavsız Üniversite'li olmak istiyorsanız.Sistemimizden Online Kayıt Merkezine Geçiniz,Formu Doldurmanız Yeterli olacaktır.Artık Sizde bir Üniversiteli Olacaksınız.İster Eşit Ağırlık Olun, ister Sözel,ister Sayısal Alanda Mezun olmuş Olun Farketmez,Bir Doktor, Diş Hekimi,Eczacı,Makina Mühendisi,Bilgisayar Mühendisi,Mekatronik Mühendisi,Elektrik-Elektronik Mühendisi,Endüstrisi,Mühendisi,Gemi Mühendisi, Kaptan Olabilirsiniz.
Hayatınızı 185 Dakikayla Şansa Bırakmayın.Dershanelere Senelerce Okadar Para ve Zaman Harcamanıza Gerek Yok.Sınavsız Üniversite'nin Ayrıcalığını Yakalayın...Detaylı bilgiyi sitemizden öğrenebilirsiniz..
www.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.trbulgaristan@msn.com

VARNA TIP ÜNİVERSİTELERİ

BULGARİSTAN VARNA TIP ÜNİVERSİTESİ

Varna Tıp Üniversitesi
Bulgaristan'ın Kuzeydoğusu'nda Karadenizin kıyısında bulunan Varna, turizmin çok gelimiş olduğu ülkenin üçüncü büyük şehri. Varna Tıp Üniversitesi'nin doğum tarihi 1 Ekim 1961 yılı. Kuruluşundan bugüne kadar ünniversitede toplam 8 375 Bulgaristan vatandaşı ve 45 ülkeden 977 kişi yüksek öğretim gördü. Varna Tıp Üniversitesi toplam üç fakulteyle hizmet veriyor: Tıp fakultesi, Stomatoloji Fakultesi ve Kmu Sağlık Fakultesi. Toplam 15 Kürsüyü kapsayan Tıp Fakultesinde 246 öğretim görevlisi çaışıyor. Fakulteyi bitiren öğrenciler Mastır seviyesinde diplomalarıyla, son derece geniş uzmanlık alanlarında eğitimini devam edebiliyor. Stomatoloji Fakultesi'nden mezun olan öğrenciler Mastır seviyesinde diploma ve Dentist mesleğini icra etme yetkisine sahip oluyor. Kamu Sağlık fakultesi öğrencileri ise Sağlık Yonetimi bölümünde- Yüksek Lisans ve Mastır, Kamu Sağlığı Bölümünde – Mastır, Sağlık Hizmetleri Bölüünde - Yüksek Lisans diplomalarıyla mezun oluyor.
Varna Tıp Üniversitesinin anlaşmaları olduğu üniversiteler:
Solun 'Aristo' Üniversitesi, YunanistanBursa Uludağ Üniversitesi, TürkiyeAnkara Gazi Üniversitesi, TürkiyeEdirne Trakya Üniveritesi, TürkiyeÜsküp Universitesi, MakedonyaBrüksel Serbest Üniversitesi, BelçikaBezanson Franş Konte Üniversitesi, FransaBergen Üniversitesi, NorveçMaastriiht Üniveritesi, HollandaHanover Tıp Üniveritesi, AlmanyaMarburg Tıp Üniveritesi, AlmanyaKöln Üniveritesi, AlmanyaLyublay Tıp Üniveritesi, SlovenyaIasi Tıp Üniveritesi, RomanyaLund Üniveritesi, İsveçNant Üniveritesi, FransaMonreal Üniveritesi, KanadaKişinev Üniveritesi, MoldovaBern Inzenşpital Üniveritesi, İsviçre
28.10.2004'den itibaren Varna Tıp ÜniversitesiAvrupa Üniversiteler Birliği üyesi oldu.
Öğretim DiliÖğretim dili Bulgarcadir.BölümlerVarna Tıp Akademisi'nde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır.* Tıp* Diş Hekimliği* Tıp menejeri* Sağlık Bakımı
Öğretim ÜcretiEğitim ücretli olup, öğrenim ücreti hazırlık sınıfı için 2 700, diğer programlar için 4000 Eurodur. Eğitim ücreti iki taksit halinde her yarıyılın başında ödenir. Türk-Bulgar çifte vatandaşlığına sahip Türk öğrenciler öğrenim ücretinin yarısını öderler.
Hazırlık ProgramıYeterli derecede Bulgarca bilmeyen öğrenciler için 8 aylık Bulgarca hazırlık kursu uygulanır.Yurt İmkanıYabancı öğrenciler için kampüs içinde yurt imkanı bulunmaktadır. Aylık ücreti yaklaşık 40-70 Euro civarındadır.Odalarda telefon ve internet bağlantısı bulunmaktadır.
Yaşam GiderleriAylık ortalama yaşam giderleri 100-150 Euro, bir dönemlik kitap ve araç gereç giderleri yaklaşık 50 Euro civarındadır.Başvuru İçin GerekenlerVarna Tıp Üniversitesi'ne başvuracak öğrencilerin lisede en az 1 yıl biyoloji ve kimya derslerini görmüş olması ve bu derslerin yıl sonu not ortalamalarının en az 3 ve üzeri olması gerekmektedir.
Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tıp Fakültesi
3000
6000
6000
6000
Diş Hekimliği Fakültesi
3000
5600
6000
6000
Eczacılık Fakültesi
3000
5000
6000
6000

DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZhttp://www.bulgaristanegitim.com.tr/
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com
Kendinize güvenin ve hayalinizi daha fazla ertelemeyin. Üniversiteli olmak Artık Hayal Değil

VARNA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

BULGARİSTAN VARNA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
VARNA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Bulgarca Bilmeyen öğrenciler için1 yıllık hazırlık sınıfı vardır.

Varna Teknik Üniversitesi Bulgaristan'ın 2.büyük devlet üniversitesidir. Varna Teknik Üniversitesi 40 yılı aşkın deneyimiyle yükseköğretimdeki yerini kanıtlamış teknik ve teknolojik donanımı açısından bilinçli çalışma ortamı yaratmıştır. Sadece akademik alanda kalmayıp sürekli bir gelişim içerisinde olmuş sanayinin ihtiyaç duyduğu teknolojik yenilikler ve araştırma konularında bir adım önde gitmiştir. Gelenekselleşmiş akademik teknolojinin haricinde e-learning, long life learning gibi eğitim şekilleri uygulamasına da geçilmiştir. Sanayi-üniversite işbirliği çerçevesinde karşılıklı ortaklaşa araştırma ve geliştirme projeleri uygulamaktadır. Uluslar arası anlamda sürekli bir adım içinde olan Varna Teknik Üniversitesi kendini genel kabul görmüş standartlarda kanıtlama imkanı bulmuştur.
Varna Teknik Üniversitesi'nin kurulmasına 27.09.1962 tarih ve 162 -395 no.sayılı kanunla karar verilerek 3 fakülte ile hizmete girmiştir. Açılan Fakülteler Şunlardır.

Üniversite 1963-1964 eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencilerini şu alanlara kabul etmiştir.
1. İçten Yanmalı motorlar2. Gemi Makinaları ve mekanizmaları3. Gemi İnşaatı4. Makina İnşaat Teknolojisi5. Elektrik makinaları ve cihazları6. Radyo Tekniği (Haberleşme Tekniği)
Fakülteler

Deniz Bilimleri ve Ekoloji FakültesiGüverteUlaştırma Mühendisliği (Deniz Ulaştırma ve İşletme)EkolojiEndüstri Mühendisliği
Makina FakültesiMakina ElemanlarıMakina Üretim Teknolojisi ve TekniğiUlaştırma MakinalarıIsı TekniğiEndüstriyel Ürünler Tasarımı

Gemi İnşaatı FakültesiGemi İnşaat MühendisliğiGemi Makinaları İşletme Mühendisliği
Elektronik FakültesiElektronik MühendisliğiHaberleşme Mühendisliği (İletişim Tekniği ve Teknolojisi)

Elektrik FakültesiElektroenerji Mühendisliği (Elektrik enerjisi ve Elektrik Donatımı)Elektrik Mühendisliği
Hesaplama tekniği ve Otomasyon FakültesiBilgisayar Mühendisliği (Bilgisayar sistemleri ve Teknolojisi) Otomasyon Mühendisliği (Otomatizasyon, enformasyon ve Yönetim Tekniği)Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tüm Bölümler
3000
3000
3500
4500

DETAYLİ BİLGİSİYİ SİTEMİZDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

www.bulgaristanegitim.com.tr

VARNA TIP ÜNİVERSİTESİ

BULGARİSTAN VARNA TIP ÜNİVERSİTESİ
Varna Tıp Üniversitesi
Bulgaristan'ın Kuzeydoğusu'nda Karadenizin kıyısında bulunan Varna, turizmin çok gelimiş olduğu ülkenin üçüncü büyük şehri. Varna Tıp Üniversitesi'nin doğum tarihi 1 Ekim 1961 yılı. Kuruluşundan bugüne kadar ünniversitede toplam 8 375 Bulgaristan vatandaşı ve 45 ülkeden 977 kişi yüksek öğretim gördü. Varna Tıp Üniversitesi toplam üç fakulteyle hizmet veriyor: Tıp fakultesi, Stomatoloji Fakultesi ve Kmu Sağlık Fakultesi. Toplam 15 Kürsüyü kapsayan Tıp Fakultesinde 246 öğretim görevlisi çaışıyor. Fakulteyi bitiren öğrenciler Mastır seviyesinde diplomalarıyla, son derece geniş uzmanlık alanlarında eğitimini devam edebiliyor. Stomatoloji Fakultesi'nden mezun olan öğrenciler Mastır seviyesinde diploma ve Dentist mesleğini icra etme yetkisine sahip oluyor. Kamu Sağlık fakultesi öğrencileri ise Sağlık Yonetimi bölümünde- Yüksek Lisans ve Mastır, Kamu Sağlığı Bölümünde – Mastır, Sağlık Hizmetleri Bölüünde - Yüksek Lisans diplomalarıyla mezun oluyor.
Varna Tıp Üniversitesinin anlaşmaları olduğu üniversiteler:
Solun 'Aristo' Üniversitesi, YunanistanBursa Uludağ Üniversitesi, TürkiyeAnkara Gazi Üniversitesi, TürkiyeEdirne Trakya Üniveritesi, TürkiyeÜsküp Universitesi, MakedonyaBrüksel Serbest Üniversitesi, BelçikaBezanson Franş Konte Üniversitesi, FransaBergen Üniversitesi, NorveçMaastriiht Üniveritesi, HollandaHanover Tıp Üniveritesi, AlmanyaMarburg Tıp Üniveritesi, AlmanyaKöln Üniveritesi, AlmanyaLyublay Tıp Üniveritesi, SlovenyaIasi Tıp Üniveritesi, RomanyaLund Üniveritesi, İsveçNant Üniveritesi, FransaMonreal Üniveritesi, KanadaKişinev Üniveritesi, MoldovaBern Inzenşpital Üniveritesi, İsviçre
28.10.2004'den itibaren Varna Tıp ÜniversitesiAvrupa Üniversiteler Birliği üyesi oldu.
Öğretim DiliÖğretim dili Bulgarcadir.BölümlerVarna Tıp Akademisi'nde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır.* Tıp* Diş Hekimliği* Tıp menejeri* Sağlık Bakımı
Öğretim ÜcretiEğitim ücretli olup, öğrenim ücreti hazırlık sınıfı için 2 700, diğer programlar için 4000 Eurodur. Eğitim ücreti iki taksit halinde her yarıyılın başında ödenir. Türk-Bulgar çifte vatandaşlığına sahip Türk öğrenciler öğrenim ücretinin yarısını öderler.
Hazırlık ProgramıYeterli derecede Bulgarca bilmeyen öğrenciler için 8 aylık Bulgarca hazırlık kursu uygulanır.Yurt İmkanıYabancı öğrenciler için kampüs içinde yurt imkanı bulunmaktadır. Aylık ücreti yaklaşık 40-70 Euro civarındadır.Odalarda telefon ve internet bağlantısı bulunmaktadır.
Yaşam GiderleriAylık ortalama yaşam giderleri 100-150 Euro, bir dönemlik kitap ve araç gereç giderleri yaklaşık 50 Euro civarındadır.Başvuru İçin GerekenlerVarna Tıp Üniversitesi'ne başvuracak öğrencilerin lisede en az 1 yıl biyoloji ve kimya derslerini görmüş olması ve bu derslerin yıl sonu not ortalamalarının en az 3 ve üzeri olması gerekmektedir.
Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tıp Fakültesi
3000
6000
6000
6000
Diş Hekimliği Fakültesi
3000
5600
6000
6000
Eczacılık Fakültesi
3000
5000
6000
6000

DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZhttp://www.bulgaristanegitim.com.tr/
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com
Kendinize güvenin ve hayalinizi daha fazla ertelemeyin. Üniversiteli olmak Artık Hayal Değil.

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Sofya Teknik Üniversitesi

Modern laboratuarları ve deneme yapılmasını sağlayan geniş imkanları ile Sofya şehrindeki Teknik Üniversite /TUS/ Bulgaristan'da yüksek mühendislik öğrenimi veren en önemli kuruluşlardan biridir.TUS, Avrupa'da uzun tarihçesi ve gelenekleri olan en otoriteli akademik kurumlardan biridir.Üniversitemiz
çağdaş piyasa ekonomisi koşullarında geniş yelpazeder sorunların çözümüne sanatsal yaklaşım uygulama yeteneğine sahip vasıflı uzmanlar hazırlamaktadır.

Üniversitemizde öğrenim görenlerin çoğu Amerikan ve Batı Avrupa Üniversitelerinde öğrenimlerini devam ettirmektedir.Birçoğu Honeywell, Alcatel, Microsoft, IBM gibi dünyada önde giden şirketlerde işe başlamaktadır.Bulgaristan'da diğer yüksek teknik okulların öğretim üyelerinden birçoğu, Ortadoğu ve başka ülkelerde öğretim üyelerinin kimileri de TUS' ta öğrenim görmüştür.

* Lisans kursu Britanya Elektrik Mühendisleri Birliğince akredite edilmiştir.Diplomalar Büyük Britanya'da geçerlidir ve Büyük Britanya'da Diplomalı Mühendisler Kuruluna üyelik imkanını vermektedir.Yukarıda belirtilen ihtisaslarda öğrenim iki düzeyde gerçekleştirilir.

I. Düzey :Dört yıllık lisans kursu (lise öğreniminden sonra);

II. Düzey :1.5 yıllık lisansüstü/master kursu (lisans derecesinden sonra).Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tüm Bölümler
3000
3000
3500
4500




SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Sofya Teknik Üniversitesi 1945 yilinda Devlet Teknik Universitesi olarak kurulmusdur. Kurulduğu tarihten itibaren Bulgaristan’ın en büyük teknik üniversitesidir. 1945 - 1990 yılları döneminde Avrupa’nın ilk 20 teknik üniversiteleri arasında yer almıştır. Günümüzde de saygınlığını devam ettirmektedir. İngilizce, Almanca ve Fransızca mühendislik fakülteleri mevcuttur. Üniversitenin toplam öğrenci sayısı 15 000 dir.
Sofya Teknik Üniversitesi Lisans Bölümleri-Endüstri Mühendisliği (İngilizce) -Makina ve Aygıt Yapımı (ingilizce)-Mekatronik (ingilizce)-Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi (ingilizce)-Genel Makina Yapımı (Almanca)-Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi (Almanca)-Elektrik Mühendisliği (Fransızca)-Otomatizasyon, Bilgisayar ve İdare Tekniği -Elektroteknik -Elektrik Enerjisi ve Elektrik Donatımı-Isı ve Nükleer Enerji-Isı Tekniği-Hidrolik ve Pnömatik Teknik-Tekstil Tekniği ve Teknolojisi-Makine Yapımı Tekniği ve Teknolojisi-Makine ve Aygıt Yapımı-Elektronik-İletişim Tekniği ve Teknolojisi-Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi-Taşımacılık Tekniği ve Teknolojisi-Havacılık Tekniği ve Teknolojisi-Ulaşım Teknolojisi ve İdaresi-Endüstri İdaresi-Mühendislik Dizaynı-Uygulamalı Matematik-Kamu İdaresi -Ekonomi İdaresi-Bilgisayar Projeleme Mühendisliği ve Makina Yapımı Teknolojisi-Mekatronik

Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora
1
Bulgarca Eğitim Verilen Tüm Bölümler
2500
3000
3000
3500
2
Yabancı Dilde Eğitim Verilen Tüm Bölümler
2500
3000
3000
3500



DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ http://www.bulgaristanegitim.com.tr/
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com
Kendinize güvenin ve hayalinizi daha fazla ertelemeyin. Üniversiteli olmak Artık Hayal Değil.
Bulgaristanda EğitimBulgaristan Eğitim
Bulgaristan Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan
Bulgaristanda Eğitim
Sofya Teknik Üniversitesi
Eğitim Haberleri
Sofya Tıp Üniversitesi
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaria
Bulgaristan Vizesi
Bulgarca
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Egitim
Bulgaristanda Üniversite
Bulgaristan Üniversitesi
Bulgaristanda Eğitim
Varna Teknik Üniversitesi
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı İstanbul
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı Karaman
Bulgaristanda Eğitim Öğretim
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristanda Eğitim Ücretleri
Bulgaristan Eğitim Resmi Web SitesiBulgaristan Eğitim Merkezi
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim DanışmanlığıBulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim DanışmanlığıBulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristanda Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan`da Eğitim
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı
Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı

SOFYA TIP FAKÜLTESİ TIP ÜNİVERSİTESİ

BULGARİSTAN SOFYA TIP FAKÜLTESİ
SOFYA TIP FAKÜLTESİ

Sofya Tıp Üniversitesi Bulgaristan'ın en eski, en köklü ve en güçlü üniversitesi olduğunu kanıtlamıştır. Bulgaristan'daki üniversiteler içerisinde Avrupa standarlarına en uygun okuldur. Bu üniversiteye bağlı olan Sveta Ekaterina Hastanesi , Maicin Dom Hastanesi ,Alexandrofska Hastanesi ve Tsaritsa Yaonna Hastanesi Bulgaristan'ın kendini kanıtlamış hastanelerindendir. Bu üniversite Bulgaristan'ın tıp alanındaki gelişimine çok büyük katkı sağlamıştır.Üniversitede 4 fakülteden , 3 kolejden ve 1 departmandan oluşmaktadır . Üniversitenin büniyesinde 14 hastane bulunmaktadir. Üniversite başka kıtalardan ve ülkelerden öğrenci almakla beraber aynı şekilde başka kıta ve ülkelere öğrenim amaçlı öğrenci göndermektedir. Üniversitede 1969 öğretim görevlisi bulunmaktadır. 4000 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda 800 öğrenci yabanci uyruklu 3200 öğrenci ise Bulgar vatandaşıdır.

OKULUN KURULUŞ TARİHİ
Okul 1917 yılında kurulmuştur. İlk dekani Prof. Ivan Kirov. Tıp alanındaki ilk Bulgar profesörler bu okuldan mezun olmuştur. ilk kütüphanesi 1917 ılında açılmıştır . Dr. Zmiyarov ve Dr. Pophristov 1925 yılı tıp alanında üniversitenin ilk dergisini cıkarmışlardır, aynı zamanda bu dergi dünyada da tıp alanında bulunan ilk dergilerden biridir. İlk dersi 10 Nisan 1918 yılında verilmiştir. Daha önceleri Sofya Üniversitesine bağlı olarak öğretim faliyetlerinde bulunan tıp fakültesi 1950 yılında kendi başına bir bölüm olarak Sofya Üniversitesi?nden ayrılmıştır.

FAKULTE VE BÖLUMLER

Tıp Fakültesi

Tıp Bölümü
Rehabilitasyon ve Ergoterapi

Eczacılık Fakültesi

Eczacılık

Dişçilik Fakültesi

Dişçilik

Halk Sağlığı Fakültesi

Sağlık Bakımı
Sağlık Bakımı Yönetimi ve Kamu Sağlığı Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tıp Fakültesi
3000
6000
6000
6000
Diş Hekimliği Fakültesi
3000
5600
6000
6000
Eczacılık Fakültesi
3000
5000
6000
6000


DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZwww.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com
Kendinize güvenin ve hayalinizi daha fazla ertelemeyin. Üniversiteli olmak Artık Hayal Değil.

PLOVDİV TIP ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

BULGARİSTAN Plovdiv TIP ÜNİVERSİTESİ
Plovdiv Tıp Üniversitesi

Plovdiv şehrinin merkezinde bulunan üniversite, kaliteli ve yeterli uzman eğitim kadrosu ve eğitim için gereken üst düzey teknolojik imkanları,sınıfları ve laboratuarları ile bölgenin en önemli tıp üniversitesidir. Ülkenin en modern ve en büyük hastanesine sahip üniversitesinde bu nedenle en iyi klinik eğitim verilmektedir. 1945 yılında kurulan üniversite; değerlendirme, yetkilendirme ulusal ajansı tarafından yetkilendirilmiş yüksek eğitim okuludur. Tıp okulları Avrupa Birliği Üyesidir. Avrupa Birliği'nin uluslar arası eğitim programına katılım sağlayan ERASMUS üniversite belgesinin taşıyıcısıdır. 136 profesör ve doçent ve 498 akademik eğitmen eğitimde görev almaktadırlar.Eğitmenler uluslar arası tıp kurumlarının üyeleri olup devamlı olarak yenilikler ve değişimler hakkında eğitim almaktadırlar.

Universitede tıp literatürünü içeren bilgisayar salonlarına sahip kütüphane de bulunmakta olup, buradan her türlü bilgi almak mümkündür.Ayrıca üniversitede 2 yataklı odalar halinde konforlu ve rahat döşenmiş yurt oteli de bulunmakta olup,buralarda öğrenci için gerekecek her türlü ayrıntı bulunmaktadır.Üniversitenin kapalı ve açık spor salonları, tenis kortları, futbol,basketbol sahaları ve havuzu bulunmaktadır. Adayın başvurdukları okula kabul edilmesi için başarıyı oluşturan derslerin ortalaması o ülkenin değerlendirmesine göre azami değerinin %62 sinden aşağı olamaz.
Ayrıca tıp üniversitesi için bitirdikleri lisede biyoloji kimya ve fizik dersi görmeleri şartı bulunmaktadır.Bu derslerden başarı ortalaması en az %62 olmak zorundadır.Lise diploması başarı ortalaması da % 55 den az olmamalıdır.

TIP FAKÜLTESİ; eğitim süresi 6 yıldan oluşmaktadır.10 sömestr eğitim ve 12 aylık klinik staj görülür. İngilizce ve Bulgarca eğitim dilleri mevcuttur. Ancak İngilizce eğitimi 1. sınıftan itibaren başlamaktadır. Okulun İngilizce hazırlık sınıfı yoktur. Bu bölümde İngilizce hazırlık eğitimi alacak öğrenciler Gıda Teknolojileri Üniversitesi'nin İngilizce hazırlık sınıfından faydalanabilmektedirler.DİŞ HEKİMLİĞİ; eğitim süresi 5.5 yıldan oluşmaktadır.10 sömestr eğitim ve 9 ay klinik staj görülür. Eğitim dili Bulgarca'dır. Okulun Bulgarca hazırlık sınıfı mevcuttur.ECZACILIK; eğitim süresi 5 yıldan oluşmaktadır.9 sömestr eğitim ve 6 ay klinik staj görülür. Eğitim dili Bulgarca'dır. Okulun Bulgarca hazırlık sınıfı mevcuttur. Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tıp Fakültesi
3000
6000
6000
6000
Diş Hekimliği Fakültesi
3000
5600
6000
6000
Eczacılık Fakültesi
3000
5000
6000
6000

bulgaristan@msn.com


Bulgaristan`da Eğitim ve Bulgaristan Üniversiteleri
bulgaristanda eğitim Bulgaristan Eğitim Danışmanlığı Bulgaristan Üniversiteleri Denince Profesyonel ProEducation LTD. ŞTİ. Akla Gelir.
Bulgaristan Üniversiteleri
Bulgaristan Üniversiteleri

PLOVDİV TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

BULGARİSTAN PLOVDİV TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
PLOVDİV TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Plovdiv Teknik Üniversitesi , Sofya Teknik Üniversitesi'nin Plovdiv şehrindeki şubesidir.Dershaneler ve laboratuarlar toplam 4 binada toplanmaktadır. Laboratuarlar çağdaş cihazlar ve bilgisayarlar ile donatılmıştır. Bilgisayarlarda 24 saat internet kullanmak mümkündür. Üniversitenin zengin kütüphanesinde her çeşit teknik ve özel mesleki mesleki edebiyat kitapları mevcuttur. Okulun kendine ait modern bir yemekhanesi vardır. Üniversitede öğrenci yurdu mükemmel yaşam şartlarına sahiptir. Odalarda telefon ve internet ağı mevcuttur. Öğrencilere spor faaliyetleri için gerekli tüm şartlar oluşturulmuştur. Okulun , Amerika , İngiltere , Almanya , Belçika , Hollanda , İspanya , Rusya , Fransa , Kuzey İrlanda , Yunanistan ve İtalya Üniversiteleri ile karşılıklı ilişkileri vardır. Bu bağlılıklar vasıtası ile öğretim süreci çağdaşlığa uygun yenileme ve Avrupa Birliği ülkelerine uygun bir eğitim sağlanmaktadır. Öğretim süresi ; sömestre başına 15 haftadan oluşmaktadır. Birinci sömestre 15 Eylül 'de , ikinci sömestre Şubat ayında başlamaktadır. Hazırlık sınıfı başlama tarihi Kasım ayıdır.

ELEKTRONİK VE OTOMATİKLEŞTİRME FAKÜLTESİ- Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi - Elektronik Mühendisliği- Otomasyon , Enformasyon ve Yönetim Tekniği - Elektrik Teknikerliği - Haberleşme Tekniği ve Teknolojisi

MAKİNA VE ALET YAPIMI FAKÜLTESİ- Makina ve Alet Yapımı Uzmanlığı - Makina İnşaat Tekniği ve Teknolojisi- Nakliyat Tekniği ve Teknolojisi - Uçakçılık Tekniği ve Teknolojisi- Endüstri Mühendisliği- Poligrafi Uzmanlığı Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tüm Bölümler
3000
3000
3500
4500

DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZwww.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com

ŞUMEN ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ


RUSE ve RUSE ÜNİVERSİTESİ - EĞİTİM ve ÖĞRETİMDE GELENEKLER

Ruse, Tuna kıyısına yerleşmiş en büyük liman şehridir. Romalılar zamanında Seksaginta Prista adıyla kurulup, Orta çağlarda Rusçuk adıyla anılmıştır. Şehir zengin tarihi ve kültürel geleneklere sahip olmasıyla beraber Avrupa ruhunun kopmaz bir parçasıdır. Ruse canlı sanayi, ekonomik ve kültür merkezidir.



Ruse Üniversitesi yabancı öğrenci öğretiminde zengin geleneklere sahiptir. Son elli yılda yüksek vasıflı öğretim üyelerinin sayesinde Avrupa, Asya, Afrika, Latin Amerika gibi dünyanın birçok köşesinden gelen öğrenciler kaliteli mesleki eğitim ve öğretim görmüştür.


Öğrenci yurtları 2400 yatağa mevcuttur. Dershanelere çok yakın bir mesafede bulunup, öğrencilere iyi yaşam şartları sağlamaktadır.


Öğrenci yurtlarında derslere hazırlık ve dinlence için iyi şartlar yaratılmıştır.

Ruse Üniversitesinin öğrenci yurtları dershanelere çok yakın mesafede bulunmaktadır.
Yabancı öğrenciler ayrı ve tuvaletleri olan odalara yerleştirilir.Bir öğrenci için aylık yatak ücreti 27 euro,günlük yemek masrafı ise 5 eurodur.
Yurtlara yakın öğrenci yemekhanesi ve birçok başka lokantalar vardır.
Üniversite kampüsü şehrin merkezinde bulunur.

Öğrenci yurtlarına yakın yemekhane,sağlık ocağı,postane,kreş,öğrenci çalışma dairesi, dinlence ve eylence tesisleri bulunmaktadır.
Modern bilim salonları ve araştırma laboratuvarlarında 7500 den fazla öğrenci eğitim görmektedir.

Üniversite kütüphanesi uluslararası “Baltimor Kitabevi”,”Otvoreno Obştestvo” “Soros”,”Evrika”,”Seybır” gibi vakıflarla temasta bulunmaktadır.
İngiltere, Almanya, Polonya, Macaristan, Rusya, Fransa v.s.üniversite kütüphaneleri ile sürekli kitap alış verişi yapmaktadır.
Öğrenci kültür kulüpleri topluluğu, üniversitede düzenlenen tüm sanat ve sosyal faliyetleri teşkilatlandırmaktadır.


Akademik öğrenci spor topluluğuna bağlı çeşitli spor kulüpleri teşkil edilmiştir.
Üniversitenin Kara Deniz boyunda,Tuna kıyısında ve Orta Kocabalkanda bulunan dinlenme tesisleri,eylence ve turizm için iyi şartlar sağlamaktadır.Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tüm Bölümler
3000
3000
3500
4500

DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZwww.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com

ŞUMEN ÜNİVERSİTESİ

BULGARİSTAN Şumen Üniversitesi
Şumen Üniversitesi

Şumnu Üniversitesi "Konstantin Preslavski'' 1964 yılında kurulmuş olan bir üniversitedir. Üniversitenin çok geniş bir tarihçesi vardır. 1971 yılına kadar Sofya Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim verilmekteydi. 1971 yılından itibaren bağımsız olarak üniversite eğitimine başlamıştır. Şumnu Üniveristesi 3 fakülteden oluşmaktadır. Filoloji-matematik-pedogoji fakültesi. Öğrenciler lisan,master ve doktora olarak eğitim alabiliyorlar.Şumu üniversitesinin akedemik kadrosu 525 kişiden oluşuyor. Şumnu Üniversitesinde 7.000' yakın öğrenci eğitim görmektedir.

Sosyal İmkanlar ve Konaklama

4 yemekhaneden oluşmaktadır.Yurtta 1.000 den fazla öğrenci konaklamaktadır.
Şumen Üniversitesi Bölümleri

1-Tarih2-Teoloji3-Bulgar Dili ve Edebiyatı4-Rus Dili ve Edebiyatı5-İngiliz Dili ve Edebiyatı6-Türk Dili ve Edebiyatı7-Matematik8-Enformasyon9-Fizik10-Kimya11-Ekoloji ve Çevre Koruma 12-Ekonomi13-Basın Yayın Enformasyon14-Turizm15-Psikoloji16-Geodezi17-Bulgar Dili ve Tarih 18-Bulgar -Rus Dili Edebiyatı19-Tarih ve Coğrafya20-Matematik ve Enformasyon21-Biyoloji ve Fizik 22-Biyoloji ve Kimya23-Cografya ve Biyoloji
24-Beden Eğitimi25-Müzik26-Resim27-Sosyal Pedegoji 28-Onaokulu ve İlkokul Pedegojisi29-Anaokul Öğretmenliği ve Yanabcı Dil30-İlkokul Öğretmenliği ve Yabancı Dil31-Arkeoloji32-Astronomi33-Milli Savunma34-Kimya ve Çevre Koruması35-Edebiyat Teorisi 36-Edebiyat Tarihi37-Rus Edebiaytı ve Kültürü38-Türk Dili Edebiyatı ve Kültürü39-Astrofizik40-İdari İlişkiler41-Müzik Pedegojisi42-Eğitim Pedegojisi43-Ekonomi ve Enformasyon44-Eğitim Pedegojisi ve Matematik45-Eğitim Yönetmeliği Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tüm Bölümler
3000
3000
3500
4500

DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZwww.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com

STARO ZAGORA ÜNİVERSİTESİ

BULGARİSTAN Stara Zagora Üniversitesi
Stara Zagora Üniversitesi
Trakia University – Stara Zagora is an autonomous state institution. It was established in 1995 by Decree of the 37 th National Parliament. The following educational units are in the structure of the university:

Faculty of Agriculture with training experimental baseFaculty of Veterinary Medicine with clinicsFaculty of MedicineFaculty of PedagogyMedical College – Stara ZagoraMedical College - HaskovoMedical College - SlivenTechnical College - YambolBulgarian-German Agricultural College – Stara ZagoraDepartment for information in-service teacher trainingUniversity hospital
The University organizes training on programs with four educational and qualification degrees - Specialist, Bachelor, Master and PhD, as well as on programs for qualification and post-graduate training in the system of life-long education. Trakia University – Stara Zagora has legitimate institutional accreditation by resolution of the National Assessment and Accreditation Agency at the Council of Ministers. Graduate students receive a diploma stamped with the state coat of arms of the Republic of Bulgaria .
Structure:4 faculties with 14 majors, 5 colleges with 11 majors and Department for information in-service teacher training.Students:Over 4 000 students are trained at the University, incl. 300 foreign students from 20 countries in Europe, Asia, Africa and America .
The jockey club is one of the most popular in the country. A high sport mastery on equestrian sports is developed there and students have possibilities for amateur horse-back riding and horse tracking. The lecturers are 646, of which 227 with academic rank.
Social and living conditions:Students can use hostels with over 1660 beds available and well-furnished canteens, disco clubs, cafeterias and shops. A centre of physical education and sport exists at the University and provides conditions for students to practise various sports undr the guidance of teachers: football, basketball, volleyball, tennis, track-and-field events, aerobics, martial arts, bodybuilding, etc.
Technical facilities:Students are trained in buildings with up-to-date furnished lecture halls and laboratories. Epending on the chosen major, the practical training is organized either at the training and experimental base of the University, the clinics of the Faculty of Veterinary Medicine, the University hospital, the regional veterinary-medical centres, the selection centres, stations for artificial insemination, dairy farms, breeding cooperative and private farms. Information services are provided to students and lecturers by a library and information centre with over 400 000 volumes of specialized literature, as well specialized periodicals in Bulgarian, English, French, German and Russian. The libraries have well-organized internal and international book exchange with 35 countries and 108 universities. A connection with Internet - the world computer network – has been established, making it possible for all lecturers and students to use the services provided. Öğretim Ücreti
Bölümler
Hazırlık
Lisans
Yükseklisans
Doktora veya Uzmanlık
Tüm Bölümler
3000
3000
3500
4500

DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZwww.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com
Kendinize güvenin ve hayalinizi daha fazla ertelemeyin. Üniversiteli olmak Artık Hayal Değil.

Hakında Bilgiler

BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİ HAKKINDA BİLGİLER
VARNA TIP ÜNİVERSİTESİ
Eğitim Bugarcadır.
1-Tıp Fakültesi
2-Diş Hekimliği Fakültesi
3-Kamu Sağlığı Fakültesi
TIP Hazırlık sınıfı 5.000 Euro Lisans 6.000 Euro
DİŞ HEKİMLİĞİ Hazırlık sınıfı 5.000 Euro Lisans 7.000 Euro
Yurt Öğrenci yurtları üniversite kampüsüne çok yakın bir alanda kurulmuştur. Yabancı öğrencilerin yerleştiği odalarda mutfak, banyo, wc bulunmaktadır. Yurtlarda oda ücreti aylık 50-55 Euro civarındadır. Öğrencilerin üniversite yemekhanesinde günlük yemek masrafları 5 Euro civarındadır.Yemekhane öğrenci yurtlarına yakın mesafededir.
Vana Tıp Üniversitesine bağlı Varna ,Shumen ve Dobriçte tıp kolejleri vardır.
Varna Tıp Üniversitesi Türkiyeden Bursa Uludağ ve Edirne Trakya Üniversiteleriyle ortak bir çalışma içindedir.
Varna Tıp Üniversitesinin Anlaşmalı olduğu Üniversiteler:
1."Aristotle University of Thessaloniki, Greece 2"Uludag" University of Bursa, Turkey 3."GAZI" University - Ankara, Turkey 4.Trakya University of Edrine, Turkey 5.Cyril and Methodius University in Skopje, Republic of Macedonia 6.Universite de Bruxelles- Belgium 7.Universite de Franche Comte Besancon, France 8.Bergen University - Norway 9.University of Maastricht - the Netherlands 10.Medical University-Hanover - Germany 11.Marburg University-Germany 12.Koln University - Germany 13.Medical University in Ljubljana, Slovenia 14.Medical University in Iyasi, Romania 15.Lund University, Sweden 16.University in Nant, France 17.University of Montral, Canada 18.University in Kishinev, Moldova 19."Inselspital University Hospital" - Bern, Switzerland

VARNA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Bulgarca Bölümler1-Otomasyon, Enformasyon ve Yönetim Tekniği Mühendisliği 2-Güverte 3-Deniz Ulaştırma Teknolojisi ve İşletme Mühendisliği 4-Makine İnşaat ve Donanıim Mühendisliği 5-Ulaştırma Tekniği ve Teknolojisi Mühendisliği 6-Isı Teknik Mühendisliği 7-Elektrik Mühendisliği 8-Elektro-Enerji ve Elektro-Donanım Mühendisliği 9-Dizayn Mühendisliği 10-Endüstri İşletmeciliği Mühendisliği 11-Ekoloji,Çevre ve Deniz Koruma Mühendisliği
İngilizce Bölümler 1-Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi Mühendisliği 2-Elektronik Mühendisliği 3-Gemi İnşaat ve Deniz Tekniği Mühendisliği 4-Uzak Yol Gemi Kaptanlığı 5-İşletme Mühendisliği 6-Avrupa Birliği Uluslararası Sosyal İlişkiler ( Sosyal Management )
Bulgarca Öğrenim Harçları
Lisans
4 Yıl
Örgün Öğretim
2500 Euro
Lisans
5 Yıl
Açık Öğretim
1500 Euro
Yüksek Lisans
1.5 Yıl
Örgün Öğretim
2500 Euro
Yüksek Lisans
1.5 Yıl
Açık Öğretim
1500 Euro
Doktora
3 Yıl
Örgün Öğretim
3000 Euro
Doktora
4 Yıl
Açık Öğretim
1500 Euro
Hazırlık Sınıfı
1 Yıl
Örgün Öğretim
2000 Euro
Eğer öğrenci Bulgarca biliyorsa muafiyet sınavını vererek doğrudan 1.sınıfa kayıt yaptırabilir. Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığına sahip kişiler Bulgarca öğretimde harçların yarısını öderler.
İngilizce Öğrenim Harçları
Hazırlık Sınıfı
1 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Lisans
4 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Yüksek Lisans
1.5 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Doktora
3 Yıl
Örgün Öğretim
4000 Euro
Eğer öğrenci İngilizce biliyorsa muafiyet sınavını vererek doğrudan 1.sınıfa kayıt yaptırabilir. Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığına sahip kişiler İngilizce öğretimde 1000 Euro burs hakkına sahiptirler.

BURGAZ ÜNİVERSİTESİ
1 -Petro-Kimya Mühendisliği 2 -Çevre ve Ekoloji Mühendisliği 3 -Business Management (İşletme)
Öğrenim Harçları
Burgaz Üniversitesinde aşağıdaki derece ve sürede eğitim verilmektedir.
İngilizce Öğrenim Harçları
Hazırlık Sınıfı
1 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Lisans
4 Yıl
Örgün Öğretim
3500 Euro
Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığına sahip kişiler İngilizce öğretimde 1000 Euro burs hakkına sahiptirler.
Kampus Hakkında 189.000 m2 lik yeşil alana sahip olan Varna Teknik Üniversitesi kampüsünde : 11 fakülte binası 1 rektörlük binası yemekhanesi spor salonları kütüphaneleri laboratuvarları öğrenci cafeteryaları internet cafeleri sağlık hizmet binası bulunmaktadır. Kampüs içinde Türk lokantasında öğrenciler istedikleri yemeği uygun fiyata yeme imkanına sahiptir .

SOFYA YÜKSEK İNŞAAT VE YÜKSEK MİMARLIK VE JEODEZİ ÜNİVERSİTESİ
FAKÜLTELER: 1- Mimarlık Fakültesi 2- İnşaat Fakültesi 3- Hidroteknik Fakültesi 4- Yeraltı Bilimi Fakültesi 5- Ulaşım Mühendisliği fakülteleri bulunmaktadır.Bu fakülteler bünyesinde şu bölümlerde eğitim verilmektedir. 1- Mimarlık 2- Kentleşme, 3- İnşaat Mühendisliği 4- Hidrolik Mühendisliği ( Hidrolik yapı, sulama ve kuraklık ) 5- Su Kaynakları 6- Ulaşım Mühendisliği 7- Jeodezi Mühendisliği
Eğitim: İngilizce.
Öğrenim Harçları:
Hazırlık Sınıfı
1 Yıl
Örgün Öğretim
4000 Euro
Lisans
5 Yıl
Örgün Öğretim
4000 Euro
Kampus Hakkında
Kampus; 7 bina, 90 oditoryum, 36 laboratuar, 3 spor sahası,5.000 kişilik yemekhaneye, 5 kantin, 800 koltuklu modern donatılmış Bulgaristan’ın en büyük konferans salonuna ve zengin içerikli kütüphaneye sahiptir. Yurtlar 2675 yatak bulunmaktadır. Boş vakitler için Karadeniz sahili ve Rila dağları etkinlikleri vardır. Öğrenci organizastonları; IACES ( Uluslar arası Mühendislik Birliği), EASA ( Öğrenci Mimarlık Birliği), IGSM ( Uluslar arası Arazi Mühendisliği Öğrencileri Birliği ), AEGEE ( AB Öğrenci Birliği Komitesi ) . Öğrenci Birliği öğrenci haklarını Üniversite idaresine savunur.

INTERNATİONAL BULGARİA UNİVERSİTY

Dobrich’in merkezinde 1992 yılında kurulmuş olup, 4.647 metrekare alan üzerinde bini aşkın sıraları olan en az 30 kişinin oturabileceği geniş sınıfları vardır. Her sınıf internet erişimine sahiptir.Her katta bilgisayar laboratuarı ve ilk katta kütüphane ve fotokopi merkezi vardır. Okulun, 80 bilgisayarı, 15 yazıcısı, fotokopisi, yazılım programları (Clock ve Fidelio), restoran işletme yazılımları ve işletim ile ilgili diğer yazılımlarla donanımlı 3 bilgisayar sınıfı vardır.


1 - Uluslararası Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği 2 - Uluslararası İşletme ve Yönetimi 3 - İşletme Bilişim Teknolojileri
Eğitim: İngilizce Ücreti: 3.500 euro
Kampus Hakkında Bulgaria İnternational Academy(Uluslararası Albena Yüksekokulu),Dobrich’in merkezinde 1992 yılında kurulmuş olup, 4.647 metrekare alan üzerinde bini aşkın sıraları olan en az 30 kişinin oturabileceği geniş sınıfları vardır. Her sınıf internet erişimine sahiptir.Her katta bilgisayar laboratuarı ve ilk katta kütüphane ve fotokopi merkezi vardır. Okulun, 80 bilgisayarı, 15 yazıcısı, fotokopisi, yazılım programları (Clock ve Fidelio), restoran işletme yazılımları ve işletim ile ilgili diğer yazılımlarla donanımlı 3 bilgisayar sınıfı vardır. Özel rampa ve merdivenleri engelli insanlar için idealdir. Bulgaria International Academy ülkedeki birkaç sayılı yüksek okuldan biri sayılıp kendi eğitim çalışmalarını yürütmektedir. Konukseverlik yönetimindeki öğrenciler, 3.kattaki Albena restoranlarında pratik bir eğitim almaktadırlar. Restorantın mutfağı da öğrenci etkinlikleri için kullanılmaktadır. Yemek salonu 150-200 kişiliktir. Mutfak, yemek salonu ve barları ile öğrencilerin işlerinin inceliklerini öğrenmeleri için gerçek bir ortam yaratılmıştır. Albena restorantının yanı sıra, yazın Albena tatil köyünde ve Dobrich’teki tiyatrosunda bazı eğlence ve etkinlikler düzenlenmektedir. (2 restoran, kokteyl bar, barbekü, 10 otel odası ve 2000 kişilik tiyatro etkinlikleri). Yaz tiyatrosu, okuldan yaklaşık 5 dakika uzaklıkta, şehir parkının içinde ve 6000 metrekare alana sahip bir alana kurulmuştur.Kolej 2002 yılında, Dobrich belediyesi ile imzaladığı 25 yıllık bir sözleşmeden sonra etkinliklerini düzenlemiştir. Pazarlama ve turizm bölümlerinde staj yapmak isteyenler için mükemmel bir yer olduğu ispatlanmıştır. Tiyatro etkinlikleri, öğrenciler tarafından çeşitli özel günler (parti,disko, konser,vb) için kullanılmaktadır.

BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERDE KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:
1. Lise diplomasının noter tasdikli 2(iki) sureti veya lise diplomasının henüz okul tarafından hazır edilmemiş olması halinde mezun olunan liseden alınacak yeni tarihli 2(iki) adet mezuniyet belgesi.(Bulgarcaya tercüme olacak.)
2. Öğrencinin mezun olduğu liseden, Lise1, Lise2 ve Lise3 sınıf ders notlarını da belirtir nitelikte, tüm dönemleri gösterir şekilde alacağı bir(1) adet transkript (ders ve not çizelgesi) belgesi.(Bulgarcaya tercüme olacak.)
3. Öğrencinin mezun olduğu okuldan Üniversite okumasında sakınca yoktur ibaresi yazılı referans mektubu.(Bulgarcaya tercüme olacak) Ek-4
4. Öğrencinin, hali hazırda ikamet etmekte olduğu köy ya da mahalle muhtarlığından yeni tarihli olarak alacağı iki(2) adet ikametgah senedi.(Bulgarcaya tercüme olacak)
5. Öğrenci adayına ait dört (4) adet mahalle muhtarlığından alınmış nüfus cüzdanı sureti.(Nüfus cüzdan fotokopisi kabul edilmeyecektir.)
6. Yasa ve yönetmeliklere uygun, renkli gözlük kullanılmaksızın, arka fon beyaz olarak, cepheden , 4,5x6 cm ebadında çektirilmiş onaltı(16) adet vesikalık, 4 adet biometrik fotoğraf.
7. Öğrenci adayının, üniversiteye kayıt için başvuru tarihinden geriye doğru son bir ayı geçmeyecek şekilde, tam teşekküllü bir hastaneden veya sağlık ocağından alınmış sağlık raporu bulunmalıdır. Üniversiteye girmesinde sakınca yoktur ibaresi yer almalıdır.(Bulgarcaya tercüme olacak)
8. Başvurduğu yıla ait öğrenci adayının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuç belgesi örneği.
9. Öğrenci adayının,mümkünse süresi beş(5) yıl veya en az 2(iki) yıl geçerli pasaporta sahip bulunması gerekmektedir. Pasaportun sayfa örneklerinin(1-2-3-4 .ve 60.sayfalarının, süre uzatım sayfası da dahil.)çifte vatandaşlığa sahip öğrenci adaylarının ise her iki pasaportun sayfa örneklerinin fotokopisini vermesi gerekmektedir. 10. Öğrenci adayı velisinin, öğrencinin eğitimi süresince masraflarını karşılanacağına dair
EK-2 şekline uygun olarak noterden düzenleyeceği taahhütname.(Bulgarcaya tercüme olacak)
11. Öğrenci adayının kayıt başvurusu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Konsolosluk ve sair resmi dairelerce yürütülecek işlerinin takibi için, öğrenci adayının 18 yaşından küçük olması halinde velisi, aksi halde öğrenci adayının kendisi tarafından EK-3 şekline uygun olarak noterden düzenlenecek vekaletname.(Bulgarcaya tercüme olacak)
12. Öğrenci adayı tarafından temin edilmesi gerekli yukarıda sayılan tüm belgelerin Bulgarca çevirisinin de yaptırılması gerekmektedir. Belgelerin, yeminli tercüman aracılığı ile Bulgarca çevirisinin yapılarak, noterden tasdiklenmesi ve işbu noterin bulunduğu yerdeki Valilik ya da Kaymakamlık tarafından verilecek Apostil şerhi ile birlikte hazır edilmesi gerekmektedir. Öğrenci adayı, söz konusu belgelerin Bulgarcaya çevirisini kendisi yaptırabileceği gibi, merkez ofisin anlaşmalı tercüme bürosundan da yararlanabilir.
13. 18 yaşından büyük olan öğrencilerden; savcılıktan temin edecekleri "Sabıka Kaydı Belgesi" istenmektedir.
14. 1988 ve daha yukarı doğumlu erkek öğrenciler bağlı bulundukları şubelerinden "Askerlik Durum Belgesi" temin etmeleri gerekmektedir.
DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZhttp://www.bulgaristanegitim.com.tr/
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com

BULGARİSTAN ÜLKE REHBERİ VE ŞEHİRLER

BULGARİSTAN ÜLKE REHBERİ VE ŞEHİRLER
Başkent
Sofya
En büyük şehir
Sofya
Resmi dil(ler)
Bulgarca
Hükümet
Parlamenter demokrasi
- Başkan
Georgi Parvanov (BSP)
- Başbakan
Sergey Stanishev (BSP)
Bağımsızlık
Osmanlı Devleti'nden
- Özerklik kazandı
3 Mart, 1878
- İlan etti
22 Eylül, 1908
Yüzölçümü

- Toplam
111.001,9 km² (102.)

42.858 sq mi
- Sular (%)
%0.3
Nüfus

- 2005 yılında
7.726.000 (93.)
- 2001 sayımına göre
7.932.984
- Yoğunluk
67/km² (100.)174/sq mi
GSMH (Satın alma gücü paritesi)
2005 tahmini
- Toplam
62.292 milyar $ (64.)
- kişi başına
9.223 $ (66.)
Gelişmişlik Endeksi (2003)
0.808 (55.) – yüksek
Para birimi
Lev (BGN)
Saat dilimi
EET (UTC+2)
- Yaz
EEST (UTC+3)
İnternet alan adı
.bg
Telefon kodu
+359


DETAYLI BİLGİYİ SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZwww.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com
Kendinize güvenin ve hayalinizi daha fazla ertelemeyin. Üniversiteli olmak Artık Hayal Değil.

BULGARİSTANDA YAŞAM


BULGARİSTANDA YAŞAM
Daha düne kadar soğuk kış günlerinde yakacak kömür dahi bulamayan yoksul halkı, yolsuzluk skandallarına batmış politikacıları, sokak ortasında yaşanan faili meçhul cinayetler ve mafyasıyla özdeşleşen, tek geliri turizm ve tarımcılık olan ve Avrupa ile Asya'yı birleştiren bu küçük ülke, Bulgaristan, 21. yüzyılın hemen başında AB trenine binmesiyle artık bambaşka diyarlara yolculuk ederek farklı bir kimliğe bürünmüştü durumda. Bulgaristan Avrupa Birliği’ne girdikten sonra öğrenim alanında da çok yol kat etmiştir. Özellikle Türkiye, Yunanistan, Rusya, Romanya, Makedonya ve Sırbistan’da çok sayıda öğrenci gelmektedir. Şuan, Türkiye’den 10 kat küçük ancak kütüphane sayısı Türkiye’nin 10 katı olan Bulgaristan’da okur-yazarlık oranı %99 un üzerinde. En önemli eğitim şehirlerinin başında Sofya olup onu Varna ve Pleven izlemektedir.

Ülke Coğrafyası
Balkan Dağları (Stara Planina) Bulgaristan'ı kuzeyde Tuna platosu, güneyde ise Trakya platosu olarak kabaca iki coğrafi bölgeye ayırır. Oldukça dağlık bir coğrafyaya sahip olan güney Bulgaristan'da Rodop ve Rila sıradağları yer alır. Ülkenin ve Balkanların en yüksek dağı olan 2925 metre rakımlı Musala Dağı da burada bulunmaktadır.
Ülkenin en önemli ırmağı olan Tuna Nehri, aynı zamanda Romanya-Bulgaristan sınırını oluşturur. Bulgaristan sınırları içerisinde doğup, Yunanistan-Türkiye sınırını oluşturarak Ege Denizi'ne dökülen Meriç (Maritsa) Bulgaristan'ın bir diğer önemli akarsuyudur.


İklim ve Bitki Örtüsü
Bulgaristan genelde ılıman bir iklime yani, kışlar soğuk ve rutubetli, yazlar sıcak ve kuru geçer. Bulgaristan yüzey şekilleri bakımından başlıca üç bölgeye ayrılır: En kuzeyde Tuna Ovası, güneyde Rila-Rodop dağlık yöresi ve iki bölge arasında Balkan Dağları bulunmaktadır. En alçak noktası Karadeniz olup 0 m, en yüksek noktası ise Musala olup 2,925 m'dir.
Doğal kaynakları ise boksit, bakır, kurşun, çinko, kömür, kereste olup tarıma elverişli topraklar %29.94'ünü oluşturmaktadır.


Ülke Nüfusu ve Sosyal Hayat
Bulgaristan nüfusu 7 milyon civarındadır. Bunlardan 2 milyonu Türk halkı oluşturmaktadır. Bulgaristan'ın en önemli şehri ve aynı zamanda başkent olan Sofya'dır. Diğer önemli şehirler Varna, Plovdiv, Burgaz ve Ruse şehirleridir. Özellikle Sofya şehrinde çok sayıda Türk restoranları vardır. Lahmacun ve pide salonları da mevcuttur.
2001 nüfus sayımına göre Bulgaristan'ın topram nüfusu (7.928.901) olup Bulgarlar: 6.655.210 (%83,9), Türkler: 746.664 (%9,4), Pomaklar: 370.908 (%4,7), Ruslar: 15.595, Ermeniler: 10.832, Ulahlar: 10.566, Makedonlar: 5.071, Yunanlılar: 3.408, Ukraynalılar: 2.489, Yahudiler: 1.363, Rumenler: 1.088, Diğerler: 18.792 olarak kaydedilmiştir.



Yönetim Biçimi ve Siyasi Hayat
Resmi uzun adı Bulgaristan Cumhuriyeti olup çok Partili Cumhuriyet yönetim şeklindedir. Başkenti Sofya olup 28 idare bölgeye ayrılır; Blagoevgrad, Burgas, Dobrich, Gabrovo, Khaskovo, Kurdzhali, Kyustendil, Lovech, Montana, Pazardzhik, Pernik, Pleven, Plovdiv, Razgrad, Ruse, Shumen, Silistra, Sliven, Smolyan, Sofya, Sofya-Grad, Stara Zagora, Turgovishte, Varna, Veliko Turnovo, Vidin, Vratsa, Yambol.
Ceza hukuku ve medeni hukuk Roma hukukundan alınmıştır.


Ekonomik Durum
Bulgaristan Avrupa birliğine girdikten sonra bir çok ülkelerde yabancı yatırımcı gelmektedir. Bunların başında Türk yatırımcılar önemli bir yer almaktadır.Ekonomisi son derece hızla ilerleyen Bulgaristan'ın para birimi lv olup 2009 yıllında Euro birimine geçecektir
1990'a değin devlet yönetiminde sosyalist ekonominin hakim olduğu ülke, Doğu Bloku'nun çözülmesi sonucu Sovyet pazarını kaybetmesi ve kapitalist ekonomiye eklemlenme sorunları nedeniyle 90'lı yıllar boyunca milli gelirin % 70'e yakın küçüldüğü çok ağır bir ekonomik bunalım yaşamıştır. Bulgar ekonomisi, 90'lı yılların sonundan itibaren toparlanma sürecine girmiş olsa da, halkının gereksinimlerini yeterince karşılayabilen istikrarlı bir iktisadi yapı olmaktan hala çok uzaktadır. Ekonomi ile ilgili bazı istatistik veriler şöyledir: Milli gelir (2001): 13,5 milyar $, kişi başına düşen milli gelir: 1690 $, devlet borçları: 10 milyar $, devlet gelirleri (2000): 4,2 milyar $, devlet giderleri (2000): 4,4 milyar $, enflasyon (2001): % 93, ekonominin sektörlere göre dağılımı (2001): hizmet: % 57, endüstri: % 29, tarım: % 14.


Trafik ve Toplu Taşıma
Bulgaristan şehirler arası ulaşımı da çok gelişmiştir. Her saat başı şehirler arası otobüs ve tren vardır. Aynı zamanda her gün belirli saatlerde Türkiye’ye otobüs vardır.
Demiryolları: toplam: 4,294 km (2005)Karayolları: toplam: 44,033 km (2004)Su yolları: 470 km (2006)Boru hatları: Petrol ürünleri 156 km; doğal gaz 2,505 km; ham petrol 339 km (2006)Limanları: Burgas, Lom, Nesebur, Ruse, Varna, VidinHava alanları: 217 (2006)


www.bulgaristanegitim.com.tr
0541 213 41 97 0543 236 23 15
msn destek info@bulgaristanegitim.com.tr
bulgaristan@msn.com
Kendinize güvenin ve hayalinizi daha fazla ertelemeyin. Üniversiteli olmak Artık Hayal Değil.