VARNA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLER

Varna Teknik Üniversitesi İngilizce Bölümler1-Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojisi Mühendisliği2-Elektronik Mühendisliği3-Gemi İnşaat ve Deniz Tekniği Mühendisliği4-Uzak Yol Gemi Kaptanlığı5-İşletme Mühendisliği6-Avrupa Birliği Uluslararası Sosyal İlişkiler ( Sosyal Management )


Varna Teknik Üniversitesi Bulgarca Bölümler1-Otomasyon, Enformasyon ve Yönetim Tekniği Mühendisliği2-Güverte3-Deniz Ulaştırma Teknolojisi ve İşletme Mühendisliği4-Makine İnşaat ve Donanıim Mühendisliği5-Ulaştırma Tekniği ve Teknolojisi Mühendisliği6-Isı Teknik Mühendisliği7-Elektrik Mühendisliği8-Elektro-Enerji ve Elektro-Donanım Mühendisliği9-Dizayn Mühendisliği10-Endüstri İşletmeciliği Mühendisliği11-Ekoloji,Çevre ve Deniz Koruma Mühendisliği



Varna Teknik Üniversitesi, Avrupa akreditasyonuna sahip olup, Avrupa üniversiteler birliğinin üyesi konumundadır.
Varna Teknik Üniversitesi Avrupa'daki üniversitelerin uygulamış olduğu Socrates, Leonardo Da Vinci gibi programlara aktif olarak katılmaktadır. Öğrenciler öğrenim stajlarını ve diploma projelerini çeşitli Avrupa ülkelerinde tamamlamaktadırlar.
Varna Teknik Üniversitesi Bulgaristan'daki ilk İSO 9001-9004 eğitimde kalite belgesine sahip üniversitedir.
Varna Teknik Üniversitesi Almanya, İngiltere, İskoçya, Fransa, Belçika ve daha birçok Avrupa ülkesi olmak üzere 20 ülkenin üzerinde üniversiteler ile uluslararası bilimsel, eğitimsel ve kültürel alanda sıcak ilişkiler kurmaktadır. Bu anlaşmalarımız kurumlar arası ders planlarının ve programlarının tanınması, kredi transferi, akademik personelin seminer ve akademik toplantılara katılımı, akademik materiyallerin ve diğer bilgilerin değişimi v.b. gibi konularını kapsamaktadır.
Üniversitemizin uluslararası geçerliliği konusunda en önemli göstergesi olan anlaşmalarımızdan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
University of Abertay Dundee - İskoçya ( her iki üniversiteden öğrenci değişimleri gerçekleştirilerek çift diploma alınması kararlaştırılmıştır), Middlesex University London - UK (öğretim üyelerinin ve akademik materyallerin değişimi), University of Rostock - Almanya ( denizcilik bölümleri arasında değişim). Aynı zamanda büyük önem arzeden Kocaeli Üniversitesi (İzmit) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (Ankara) ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde öğretim üyelerinin değişimi, öğrencilerin eğitimi ve değişimi, ortak araştırma faaliyetleri v.b. gibi alanlarını kapsayan ikili anlaşmalar imzalanmıştır.
Varna Teknik Üniversitesi'nden 2003 yılında kısa dönemli eğitim (toplam 97 ay) için yurt dışına toplam 22 öğrenci gönderilmiştir. Öğrencilerimiz Rostock - Vissmar-Ravensburg - Vayngarten (Almanya), Gent (Belçika), Patra (Yunanistan) ve Lisbon (Portekiz) Üniversitelerine gönderilmiştir. Bu üniversiteler ile karşılıklı olarak anlaşmalar imzalanmıştır.
Socrates ve Erasmus programları çerçevesinde ve bu programların sponsorluğunda üniversitemiz Avrupa kredi transfer sistemi ile ilgili bir rehber hazırlamıştır.



Anlaşmalı Üniversiteler1. University Of Rostock, Germany 2. University Of Aberrtay Dundee, Scotland 3. Middlesex University, London, UK 4. Technical University Of Lisbon (I.S.T.), Portugal 5. University Of Kassel, Germany 6. University Of Applied Sciences, Ravensburg - Weinagarten, Germany 7. Central Ostrobothnia Polytechnic, Finland 8. University Of Technology, Business And Design- Wismar, Germany 9. University Of Patras, Greece 10. University Of Ghent, Belgium 11. University Of Applied Sciences, Berlin, Germany 12. Otto-Von-Guericke University, Magdeburg, Germany 13. Universidade Do Algarve, Faro, Portugal 14. Universite D`Artois, Arra, France 15. University Of Barcelona, Spain 16. Technological Educational Institute Of Thessaloniki, Greece 17. University Of Hanover, Germany 18. Technical University, Moldova 19. Odessa State Academy Of Technologies, Ukraine 20. State University Of Harkov, Ukraine 21. Donabe State Academy For Machines, Ukraine 22. Moscow State Institute For Metals, Russia 23. Kocaeli University, Turkey 24. Sakarya University,Turkey
Varna Teknik Üniversitesi Türkiye'deki Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ile İzmit Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ve Yalova Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ile sıcak ilişkilerde bulunmaktadır.
Bu üniversite ve meslek yüksek okulları ile yapılan ve bunların dışındaki üniversitelerle yapılması planlanan anlaşmalar doğrultusunda öğrenim planlarının kredilerinin ve diplomalarının tanınması öğrenci değişimleri ve 2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun olanların üniversitemize devam etmeleri mümkündür.
YÖK ve Varna Teknik Üniversitesi Ilişkisi
Varna Teknik Üniversitesi YÖK tarafından tanınan bir üniversitedir. Üniversitenin bölümlerden mezun olanların diploma denklik işlemlerinde bir problem yaşanmamaktadır.
2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları, sınavsız lisans bölümlerimize dikey geçiş hakkına sahiptir. Askerlik tecil işlemleri yapılmakta ve YÖK tarafından mezuniyetinde diplomaları tanınmaktadır.

Varna Teknik Üniversitesi Ücretler
Varna Teknik Üniversitesinde aşağıdaki derece ve sürede eğitim verilmektedir.


İngilizce Öğrenim Harçları* Hazırlık Sınıfı 1 Yıl Örgün Öğretim 3500 Euro Lisans 4 Yıl Örgün Öğretim 3500 Euro Yüksek Lisans 1.5 Yıl Örgün Öğretim 3500 Euro Doktora 3 Yıl Örgün Öğretim 4000 Euro

*Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığına sahip kişiler İngilizce öğretimde 1000 Euro burs hakkına sahiptirler.
Bulgarca Öğrenim Harçları**Lisans 4 Yıl Örgün Öğretim 2500 Euro Lisans 5 Yıl Açık Öğretim 1500 Euro Yüksek Lisans 1.5 Yıl Örgün Öğretim 2500 Euro Yüksek Lisans 1.5 Yıl Açık Öğretim 1500 Euro Doktora 3 Yıl Örgün Öğretim 3000 Euro Doktora 4 Yıl Açık Öğretim 1500 Euro Hazırlık Sınıfı* 1 Yıl Örgün Öğretim 2000 Euro

*Eğer öğrenci Bulgarca biliyorsa muafiyet sınavını vererek doğrudan 1.sınıfa kayıt yaptırabilir.
**Bulgar ve Türk çifte vatandaşlığına sahip kişiler Bulgarca öğretimde harçların yarısını öderler.



Varna Tıp Üniversitesi Başvuruları


Kimler Başvurabilir 1-Liselerin sayısal bölümünden mezun olan ve kimya -biyoloji not ortalaması 3 ve 3'ün üstünde olan öğrenciler, 2-Lisans eğitimi veren 4 yıllık yüksek okul/fakülte mezunları

Kimler Başvurabilir

1-Lise mezunları


2-Meslek yüksek okulu mezunu öğrenciler (Okumuş oldukları ve denk düşen derslerden muaf tutulurlar, bölümlere göre 2. yada 3.sınıftan başlayabilirler)


3-Lisans eğitimi veren 4 yıllık yüksek okullardan/fakülte mezunları
-Yukarıdaki Başvuru Şartlarına sahip adaylartelefon ile randevu alarak şahsen başvuracaklardır. Beraberlerinde "Not durumunu gösteren transkript belgesi"ni getirmeleri zorunludur.


BULGARİSTAN EĞİTİM DANIŞMANLIĞI Ltd.Şti.


msn destek : bulgaristan@msn.com
bulgaristanegitimdanismanligi@hotmail.com
TEL: 0543 -236 -23 15 - 0541 -213- 41 97

Ofis Tel : 0338 214 99 00

Adres : NEFİSE SULTAN MAH.2 İSTAYON CAD NO : 25 / 2 KARAMAN

Bulgaristan Ofis Tel : 0035 989 43 581 90