SOFYA KLİMENT OHRİDSKİ ÜNİVERSİTESİ

Sofya Kliment Üniversitesi'nde Tıp Bölümü bu yıl sadece 3300 Euro! Bulgaristan'daki en ucuz tıp eğitimi bu okulda !!!
1 Ekim 1888 yılında kurulan Sofya Üniversitesi Bulgaristn'ın ilk yüksek eğitim veren okuludur. Okulun tarihi ülkenin bin yıllık kütür ve eğitim geleneğinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş bulunuyor. Aynı zamanda Bulgaristan'ın en büyük bilim ve araştırma mekezi olan okul, 83 dalda eğitim veriyor. Her geçen günle Balkanlrın en iyi eğitim merkzlerinden biri haline gelen Sofya Üniversitesi gelişmiş ve modern Avrupa okulları arasında yer alıyor.

Bölümler Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi'nde bulunan bazı bölümler: Tıp Fakültesi Matematik Enformasyon Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri Yazılım Mühendisliği Bilgi Sistemleri Uygulamalı Matematik Matematik ve Enformasyon Felsefe Psikoloji Sosyoloji Kamu Yönetimi Avrupa Birliği Modern Yunan Dili Fransız Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili Roman Dili Alman Dili İskandinav Dili İngiliz Dili İspanyol Dili Portekiz Dili Arap Dili Türk Dili Çin Dili Kore Dili Japon Dili Hint Dili İran Dili Ermeni Dili Okul öncesi Öğretmenliği İlkokul Öğretmenliği İlkokul ve Yabancı Dil Öğretmenliği Sosyal Pedegoloji Müzik Hukuk Tarih Tarih ve Çoğrafya Avrupa Tarihi Ekonomi İşletme Gazetecilik Uluslar arası İlişkiler Kütüphanecilik Fizik Mühendislik Fiziği Nükleer Teknolojileri Fizik ve Matematik Astrofizik Kimya Nükleer Kimya Kimya ve Fizik Kimya ve Enformasyon Biyoloji Moneküler Biyoloji Biyoteknoloji Biyoloji ve Kimya Öğretim Ücreti Öğretim ücreti lisans programları ve hazırlık sınıfı için 3300 Eurodur. Öğretim ücreti her dönem başlangıcında olmak üzere iki defada ödenir. Türk-Bulgar çifte vatandaşlığına sahip Türk öğrenciler öğrenim ücretinin yarısını öderler. No Bölümler Hazırlık Lisans Yükseklisans Doktora veya Uzmanlık 1 Bulgarca Eğitim Verilen Bölümler 3300 3300 3300 5500 2 Bulgarca Tıp Fakültesi 3300 3300 3 Yabancı Dilde Eğitim Verilen Bölümler 3300 3850
Hazırlık Programı Öğretim Dili Bulgarca ve bazı programlarda kısmen İngilizcedir. Yeterli derecede Bulgarca bilmeyen öğrenciler için bir yıllık Bulgarca eğitim verilir. Hazırlık sınıfında öğrencilerin seçtikleri branşlara bağlı olarak dil eğitiminin yanı sıra ilgili alan dersleri de verilmektedir. Hazırlık yılı sonunda sınav yapılmaktadır. Yurt İmkanı St. Kliment Ohridski Üniversitesinde aylık yatak ücreti yaklaşık 35-55 Euro olan yurt odaları mevcuttur. Yaşam Giderleri Aylık ortalama yaşam giderleri 100-150 Euro, bir dönemlik kitap ve araç gereç giderleri yaklaşık 50 Euro civarındadır. Başvuru İçin Gerekenler Lise mezunu herkes bu okula başvurabilir. Hiçbir sınav şartı aranmamaktadır. Okul ya da alan ayırımı yapılmadan istenilen her bölüm seçilebilir. Başvurmak istediğiniz bölüme göre lisedeki ilgili dersin yılsonu not ortalamasına bakılır. Mühendislik fakültesi için matematik ve fizik derslerinin yılsonu not ortalamasının en az 3 olması, Tıp fakültesi için biyoloji ve kimya derslerinin yılsonu not ortalamasının en az 3 ve diger bölümler için İngilizce ve tarih derslerinin yılsonu not ortalamasının en az 3 olması gerekmektedir.



msn destek : bulgaristan@msn.com
bulgaristanegitimdanismanligi@hotmail.com
TEL: 0543 -236 -23 15 - 0541 -213- 41 97

Ofis Tel : 0338 214 99 00

Adres : NEFİSE SULTAN MAH.2 İSTAYON CAD NO : 25 / 2 KARAMAN

Bulgaristan Ofis Tel : 0035 989 43 581 90