PLOVDİV GIDA-TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ !!!

Plovdiv Gıda Teknolojileri Üniversitesi, gıda bilimi, teknik ve teknolojileri alanında otoriteli ulusal eğtim ve bilim merkezidir. Gıda sanayi, biyoteknolojik üretimler, beslenme ve turizm, endüstriyel yöneticilik alanında ve ayrıca gıda ve biyoteknolojik sanayi için ısı tekniği, makine inşaatı, cihaz inşaatı, makineler, aparatlar ve tesisler, bilgisayar sistemleri ve teknolojileri, otomatik bilgi ve yönetim tekniği alanında yüksek eğitimli kadrolar hazırlamaktadır.
Bu üniversite ÖSYM.nin de öğrenci yerlestirdiği üniversitelerden birisidir.
Öğretim Dili Öğretim dili Bulgarca'dır. Fermantasyonlu ürünler teknolojisi bölümündeki dersler Fransızca olarak verilmektedir. Bölümler Plovdiv Gıda Teknolojileri Üniversitesi'nde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır. Et ve süt teknolojileri Tahıl, yem, ekmek ve tatlı teknolojisi Konserve ve soğutma teknolojisi Şarap ve bira teknolojisi Tütün ve tütün ürünleri teknolojisi Yağlar, eterik yağlar, parfümeri ve kozmetik teknolojisi Bio teknoloji Makine ve cihaz yapımı Isı tekniği Otomatik bilgilendirme ve yönetim tekniği Turizm Öğretim Ücreti No Bölümler Hazırlık Lisans Yükseklisans Doktora veya Uzmanlık 1 Tüm Bölümler 2000 2750 3500 4500 Hazırlık Programı Bulgarca hazırlık eğitimi zorunludur. Bulgarca yeterlilik sınavlarını geçen öğrenciler bu programlara kayıt yaptırmadan lisans eğitimlerine başlayabilirler.
Yurt İmkanı Üniversitede yurt imkanı mevcuttur. Aylık ücreti 2 kişilik odalarda 35 Euro, tek kişilik odalarda 70ˆdur. Aylık yaşam gideri yaklaşık 120 Euro'dur
Yaşam Giderleri Aylık ortalama yaşam giderleri 100-120 Euro, bir dönemlik kitap ve araç gereç giderleri yaklaşık 50 Euro civarındadır.
Başvuru İçin Gerekenler Lise mezunu herkes bu okula başvurabilir. Hiçbir sınav şartı aranmamaktadır. Okul ya da alan ayırımı yapılmadan istenilen her bölüm seçilebilir. Başvurmak istediğiniz bölüme göre lisedeki ilgili dersin yılsonu not ortalamasına bakılır. Mühendislik fakültesi için matematik ve kimya derslerinin yılsonu not ortalamasının en az 3 olması gerekmektedir.



msn destek : bulgaristan@msn.com
bulgaristanegitimdanismanligi@hotmail.com
TEL: 0543 -236 -23 15 - 0541 -213- 41 97

Ofis Tel : 0338 214 99 00

Adres : NEFİSE SULTAN MAH.2 İSTAYON CAD NO : 25 / 2 KARAMAN

Bulgaristan Ofis Tel : 0035 989 43 581 90